Fun

Deze politie Audi RS Q8 is een grote boevenvanger

januari 10, 2023

Leveringsproblemen

De Nederlandse politie heeft momenteel – net als de gewone consument – last van leveringsproblemen in de autosector. Politieauto’s die afgeschreven zijn kunnen niet worden vervangen, omdat er simpelweg geen nieuwe auto’s leverbaar zijn. Misschien moeten ze in een ander segment gaan winkelen, moeten ze gedacht hebben bij autobedrijf VD Akker en maXdesign.

Omgetoverd

In samenwerking met maXdesign heeft autobedrijf VD Akker en ‘reguliere’ Audi RS Q8 ABT omgetoverd tot een politieauto. De auto die je in dit artikel ziet is dus niet in handen van de politie. Sterker nog, hij bestaat helemaal niet in deze vorm. De auto is digitaal bewerkt. Het betere Photoshop-werk dus, wij trapten er ook bijna in.

Audi RSQ8 ABT

Een mooie stunt van het autobedrijf, dat de beresterke Audi zo handig onder de aandacht weten te brengen. De ABT-creatie staat namelijk te koop. Uiteraard zonder de OOV-striping (striping openbare orde en veiligheid). Voor 309.650 euro mag je de 740 pk sterke Audi in Best ophalen. De auto is een jaartje oud – hij komt uit februari 2022 – en op de teller staat 3.700 kilometer. Je hoeft hem dus niet eerst in te rijden, als je – over de grens uiteraard – zijn topsnelheid van 305 km/u wil uitproberen.

Benieuwd hoe lang je met een elektrische auto in de file kunt staan voordat de batterij lees is? Hier lees je het.