Autonieuws

Deze Polestar heeft een prijskaartje van 400.000 euro!

mei 25, 2023

Scandinavische kijk van Polestar op luxe EV-design

De innovatieve elektrische draagvleugelboot combineert de Scandinavische kijk van Polestar op luxe EV-design met de technologie van Candela en helpt beide partners bij de versnelling van de overgang naar duurzamere elektrische mobiliteit. De opvallende designelementen van deze unieke Candela omvatten een nieuwe effen lichtgrijze kleur, speciaal ontworpen stoelbekleding en draagvleugels in de iconische kleur Swedish gold.

Deze boot stijgt op…

“De draagvleugeltechnologie van Candela zorgt voor een paradigmaverschuiving in duurzame performance in de maritieme wereld. Net als wanneer je voor het eerst in een elektrische auto rijdt, voel je meteen dat dit de toekomst is wanneer deze boot ‘opstijgt’. Hij heeft nu onder meer ook dezelfde speciale gouden details die je ook terugvindt op onze auto’s”, zegt Maximilian Missoni, Head of Design bij Polestar.

De twee Zweedse premium mobiliteitsmerken tekenden onlangs een overeenkomst waarbij Polestar accu’s en oplaadtechnologie levert voor de elektrische draagvleugelboten van Candela. 

De Candela C-8 Polestar edition brengt de visie van Polestar op Scandinavische luxe naar de maritieme wereld. Tot de onderscheidende designelementen behoren onder meer de nieuwe effen grijze exterieurkleur, die is gecombineerd met een lichtere grijstint voor het interieur. De uniforme en strakke uitstraling wordt versterkt door overal hetzelfde marine-gecertificeerde textiel toe te passen, op de zitplaatsen, kussens en ligbedden tot de wand- en dakpanelen.

Candela C8 Polestar

Designprincipes uit de automotive wereld

Speciaal voor deze editie zijn ook designprincipes uit de automotive wereld toegepast, wat onder meer resulteert in de met aandacht ontworpen stoelbekleding die het comfort in deze elektrische draagvleugelboot verder verbetert. Om de innovatieve technologie en performance van Candela te benadrukken, zijn de draagvleugels gespoten in het iconische Swedish Gold dat ook terug is te vinden op de Performance-modellen van Polestar.

“Esthetisch design kan ook dienen als een krachtige drijfveer voor een duurzamere toekomst. Bij Candela ligt onze primaire focus op het creëren van vaartuigen die in elk opzicht aantrekkelijker zijn. Ik ben daarom erg blij met de C-8 Polestar edition en onze samenwerking met het briljante team van Polestar”, zegt Gustav Hasselskog, CEO en oprichter van Candela.

Batterij Polestar Candela C-8

Alle uitvoeringen van de Candela C-8 zijn sinds 2023 voorzien van  de 69 kWh-accu en oplaadapparatuur van de Polestar 2 Standard range, om een bereik van maximaal 57 zeemijl op één lading te realiseren bij een kruissnelheid van 22 knopen. Dit is een gunstige waarde in vergelijking met traditionele motorboten, die ook wordt gecombineerd met een hogesnelheidsbereik dat 2 tot 3 keer groter is dan die van conventionele elektrische speedboten.

Candela C-POD

De Candela C-8 maakt gebruik van een efficiënte, 75 kW sterke elektrische direct drive pod-motor – de Candela C-POD – en ‘vliegt’ op computergestuurde draagvleugels die de romp met hoge snelheden boven het water tillen. Deze technologie kan het energieverbruik tot 80% verminderen in vergelijking met traditionele motorboten. Dankzij de computergestabiliseerde technologie van Candela vaart de C8 niet alleen snel en efficiënt, maar ook comfortabel.

Prijskaartje

De Candela C-8 Polestar edition is online verkrijgbaar in de Polestar Additions webshop of op Candela.com en wordt verkocht en geleverd door Candela. De prijzen beginnen bij 400.000 euro. De productie vindt plaats in de fabriek van Candela in Stockholm, Zweden, en de eerste leveringen worden verwacht vanaf juni 2024.

Samenwerkingen Polestar

De samenwerking met Candela op het gebied van design is de nieuwste van een reeks partnerships waarmee Polestar zich richt op andere mobiliteitsvormen dan elektrische auto’s. Enkele voorbeelden zijn de Polestar editions van de CAKE Makka, de elektrische moped, de hoogwaardige mountainbike van Allebike en Re:Move, het multifunctionele elektrische transportconcept.

Candela C8 PolestarPolestar Candela C8