Autonieuws Lifestyle & Fun

Deze merken worden het vaaksd verkeert gespeldt!

januari 28, 2022

Hundai

In het onderzoek van Confused.com is gekeken naar de hoeveelheid foutieve zoekopdrachten die wereldwijd in een maand gedaan zijn bij automerken en modellen. Hyundai is het vaakst verkeerd gespelde automerk ter wereld. Niet zo vreemd, met de populariteit van bijvoorbeeld de IONIQ 5. Hyundai wordt bijna 2,25 miljoen keer fout geschreven, met “Hundai” en “Hyndai” als meest voorkomende spellingen. Het is ook lastig!

Volkswagen en Porsche

Op de tweede plek staat Volkswagen met 1,15 miljoen keer een zoekopdracht met spelfouten. Daarvan komen “Wolksvagen” en “Volkswagon” wereldwijd het meest voor. Porsche sluit de top drie, dat net iets meer dan 1 miljoen keer per maand verkeerd gespeld wordt met “Porshe”, “Porsh” of “Porsch”. Vooral niet-Duitsers lijken moeite te hebben met deze het juist spellen van de Duitse automerken.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Modellen

Niet alleen de merken, maar ook de modellen worden regelmatig fout gezocht. Range Rover is het meest fout gespelde model, gevolgd door de “Porsch Cayene” en de “Renault Cleo”. Andere leuke foutjes die je kunt terugvinden in de lijst, daarin vind je onder meer de “VW Turan”, “Range River Sport”, “Honda Sivic”, “Ford Fokus” en “Fist 500”.

Hoe dan?

Vaak zijn de zoekopdrachten een kwestie van snel gemaakte typfouten – of de Fist 500 moet echt iets zijn waar mensen naar zoeken – dan wel onwetendheid, zoals dat bij Buggatti het geval kan zijn. Ook zijn we gewoon lui, want als iets in de buurt komt vinden we het allang prima om binnen één muisklik toch bij het juiste zoekresultaat uit te komen. Wel missen we Mitsubishi en SsangYong in de lijst, wat bij uitstek merken zijn die fout geschreven worden.

Bron: Automobilewoche.de

Lees ook: Dit zijn de 10 betrouwbaarste en minst betrouwbare automerken

De 10 betrouwbaarste en minst betrouwbare automerken