Autonieuws

Deze Mercedes-Benz G-Klasse heeft rupsbanden

december 10, 2022

Delta 4×4

Delta 4×4 kennen we als een bedrijf van vele gekke projecten. De oprichting van het bedrijf vond in 1980 plaats, nadat er een ambitieus doel gesteld werd om mee te doen aan de Parijs-Dakar Rally. Er werd een auto gekocht en geprepareerd voor wat door velen gezien wordt als het zwaarste rallyavontuur ter wereld. Delta 4×4 kwam tot de ontdekking dat er ook een boterham te verdienen valt met het prepareren van rallyauto’s. Het bedrijf heeft inmiddels al honderden auto’s verfraaid. Nu komt Delta 4×4 met een G-Klasse met rupsbanden, hoe gaaf!

Delta 4x4 G-Klasse met rupsbanden

Zwitserse Alpen

‘Is dat nou echt nodig?’, horen we je denken. Misschien niet helemaal, maar leuk is het wel! De eigenaar van de G-Klasse is eigenaar van een groot autobedrijf in Zwitserland en heeft financieel gezien waarschijnlijk niets te klagen. Hij woont op ongeveer 3.000 meter hoogte in een van de ruigste gedeeltes van de Alpen. Dan komt een G-Klasse met rupsbanden natuurlijk goed van pas. Dit laat maar weer eens zien dat je met veel geld veel van je (luxe)problemen kunt oplossen.

Hoe zit dat in de zomer?

Om de rupsbanden onder de G-Klasse te laten passen, moest wel wat ruimte gemaakt worden. Zodoende staat de Mercedes-Benz nu 20 cm hoger dan normaal. De kosten van de rupsbanden inclusief installatiewerkzaamheden zijn fors. Delta 4×4 vraagt namelijk 100.000 euro om de rupsbanden te maken en te installeren. Dit is dan gelukkig wel inclusief het straatlegaal maken van het geheel. Alleen dat kost al 50.000 euro. Voor de zomer zijn er normale banden beschikbaar, die inclusief het imperiaal op het dak en de bullbar 20.000 euro kosten. Het verhogen van de auto om de rupsbanden passend te maken kost nog eens 19.000 euro. Misschien toch maar een setje goeie winterbanden proberen om boven te komen?


Delta 4x4 G-Klasse met rupsbanden


Delta 4x4 G-Klasse met rupsbanden


Delta 4x4 G-Klasse met rupsbanden


Delta 4x4 G-Klasse met rupsbanden


Delta 4x4 G-Klasse met rupsbanden


Delta 4x4 G-Klasse met rupsbanden