Autonieuws

Deze gepantserde DS 7 kan tegen een stootje

oktober 10, 2023

President

In samenwerking met WELP Group bracht DS eerder een gepantserde DS 7 voor de Franse president uit: de DS 7 Élysée. Hij gebruikte de plug-in hybrid DS 7 E-Tense 4×4 300 als basis en is met ongeveer 20 centimeter verlengd. Het enthousiasme rondom de DS 7 Élysée maakte de weg vrij voor de ontwikkeling van een kleine serie gepantserde uitvoeringen.

Vestingwerken

De Vauban is het resultaat van een hernieuwde samenwerking tussen DS Automobiles en WELP Group. Het model wordt geassembleerd door WELP France in Hérimoncourt, waar het bedrijf een deel van een voormalig Stellantis-terrein heeft overgenomen. De naam van de DS 7 Vauban verwijst naar Sébastien Le Prestre de Vauban, die rond het einde van de 17e eeuw een groot aantal vestingwerken bouwde in Frankrijk, waarvan er twaalf zijn opgenomen in de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Aramide

De DS 7 Vauban is een rijdend fort dat specifiek is ontworpen als beveiligde auto op basis van de DS 7 E-Tense 4×4 300. Het model is versterkt met lichtgewicht materialen, zoals aramide, die uitzonderlijk bestand zijn tegen een impact en hitte. Om te voldoen aan het VPAM 4-beschermingsniveau is de Vauban ook voorzien van veiligheidsglas.

Vlaggenhouders en brandblussers

Behalve alle extra accessoires die in de DS 7-brochure staan, zijn er op aanvraag ook specifieke opties beschikbaar op het gebied van veiligheid, bescherming, comfort en personalisatie, zoals automatische brandblussers, een gesloten ventilatiesysteem, sirene, intercom, extra USB-aansluitingen en leeslampjes en mogelijkheden voor gepersonaliseerde carrosseriekleuren, interieurbekleding, stiksels en vlaggenhouders. De eerste exemplaren van de DS 7 Vauban zijn beschikbaar vanaf april 2024.