Autonieuws

Deze Alfa Romeo heb jij vast en zeker nog nooit gezien

november 6, 2023

Gebaseerd op Alfa Romeo 75

De auto is gebaseerd op een Alfa Romeo 75 en werd geproduceerd door carrosseriebouwer Carrozzeria Castagna. Het bedrijf werd oorspronkelijk opgericht in 1849 in Milaan en is vooral bekend vanwege het inrichten van treinwagons van de Orient Express en de creatie van radicale en innovatieve voertuigen zoals de A.L.F.A. Aerodynamica. In 1954 sloten de deuren van het bedrijf. Het merk werd in 1995 nieuw leven ingeblazen. Er werd direct een auto gepresenteerd: deze Castagna Vittoria, op de Autosalon van Genève in 1995.

Design Alfa Romeo Castagna Vittoria

De auto heeft veel designovereenkomsten met de opvallende SZ. Aan de voorkant steekt de overhangende neus uit over de iconische grille met Trilobo-motief. Verder doet de ‘C-lijn’ rond de ramen denken aan enkele Bugatti-modellen. De aluminium carrosseriepanelen zijn met de hand over het stalen frame gehamerd en het interieur is gereviseerd met donkergroen leer, sportief Alcantara en uit hout gesneden sierelementen met Vittoria-logo.

Alfa Romeo Castagna Vittoria

Aandrijving: een Busso V6

Hij wordt aangedreven door Alfa Romeo’s geliefde 3,0-liter ‘Busso’ V6 die 255 pk produceert bij 5.740 toeren per minuut. Schakelen gebeurt met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De ophanging is opgewaardeerd en is nu voorzien van Koni coaxiale schokdempers rondom en onafhankelijke schroefveren vooraan. Door nieuwe Brembo-schijfremmen met zes zuigers aan het pakket toe te voegen, is deze Alfa Romeo een serieuze rijdersauto.

Compleet!

De Alfa is genummerd en gestempeld als ‘Car 0001’ en wordt geleverd met alle identificatie- en restauratiepapieren, evenals de originele handleiding van de basisauto, en zelfs een miniatuur van de auto, gemaakt door handbouwmerk ABC en gepresenteerd op een displayplaatje. De auto brengt naar verwachting tussen de 125.000 en 135.000 pond op als de auto tussen 15 en 22 november wordt geveild.


Alfa Romeo Castagna Vittoria
Alfa Romeo Castagna Vittoria