Autonieuws Geen onderdeel van een categorie

Dealer biedt 90.000 Honda-reserveonderdelen aan voor 1,6 miljoen euro

april 19, 2022

eBay

Op eBay kom je de vreemdste dingen tegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit setje originele velgen van een Bugatti Veyron (33.000 euro) of deze professionele Ferrari Formule 1-simulator (48.000 euro). Maar het kan altijd gekker. Een Honda-importeur uit Jordanië heeft de hele inhoud van zijn onderdelenmagazijn te koop gezet. In totaal gaat het om 90.000 nieuwe, originele Honda-onderdelen.

Honda-onderdelen

De partij is eigendom van de General Jordanian Automobile Trading Company, die tussen 1974 en 2015 alle Honda-dealers in Jordanië in handen had. Het gaat dan ook niet om alleen maar om nieuwe onderdelen, maar vooral om een hoop (nieuwe) oude onderdelen. Volgens de advertentie is 76 procent van de onderdelen bestemd voor Honda’s van modeljaar 1974-2000, de rest is voor modellen die tussen 2001 en 2015 zijn geproduceerd.

Van alles wat

Er zit werkelijk van alles tussen: distributieriemen, zuigers, O-ringen, stoelen, dashboardkastjes, allemaal nog nieuw in de verpakking. Op de foto’s bespeuren we zelfs hele rekken met nieuwe deuren, die nog in het karton zitten. Naast de foto’s heeft de verkoper een document van 288 kantjes online gezet, met een gedetailleerde beschrijving van elk onderdeel dat in de veiling is opgenomen en hoeveel ervan aanwezig zijn. De onderdelen zijn geschikt voor onder andere de Honda Acty, Accord, City, Civic, Prelude, CR-V, Jazz, CRX, Pilot, Quintet en Legend.

Tekst gaat verder onder de foto’s

1,75 miljoen dollar

Vooral gloednieuwe oude onderdelen — new old stock (NOS) —  kunnen zeer interessant zijn voor restaurateurs en Honda-liefhebbers. De verkoper vraagt dan ook een flink bedrag voor zijn verzameling reserveonderdelen: 1,75 miljoen dollar. Je kunt de hele boel ophalen in Amman — de hoofdstad van Jordanië —  waar het netjes droog en in het donker staat opgeslagen in een groot pakhuis. De verkoper wil de 90.000 onderdelen ook best verschepen, op kosten van de koper uiteraard. Volgens eBay kost je dat nog eens 150.000 dollar.

Interesse? Hier kun je een bod uitbrengen.

Lees ook: