Autonieuws

De toekomst begint nu! Nieuwe 100% elektrische crossover Nissan Ariya is vanaf nu te reserveren

maart 3, 2022

Met de Nissan LEAF lanceerde Nissan meer dan tien jaar geleden als een van de eerste autofabrikanten een bruikbare – en bovendien betaalbare – volledig elektrische auto in het C-segment. Als voorloper op het gebied van elektrificatie begint Nissan nu aan een nieuw hoofdstuk: de Nissan Ariya. Hoewel de auto in de zomer van 2022 bij de dealers wordt verwacht, is de Ariya nu al te reserveren.

De Nissan LEAF biedt de Japanse autobouwer een schat aan kennis en ervaring op het gebied van elektrificatie. Datzelfde geldt ook voor de Nissan Qashqai, een auto die jarenlang de benchmark vormde in het crossover-segment. Een volledig elektrisch aangedreven crossover kon daarom niet lang uitblijven.

En ziehier, de Nissan Ariya. De 100% elektrische crossover, waarmee de volgende stap gezet wordt in de richting van een emissievrije toekomst. De auto maakt deel uit van Nissan’s ‘Ambition 2030’, een plan om een modellengamma te bieden waarbij de minimalisatie van uitstoot centraal staat, zowel in het productieproces als op de weg.

De Nissan Ariya betreedt de markt als compacte middenklasser, maar beschikt over de interieurruimte die vergelijkbaar is met de hogere klassen. Dat komt mede door de vlakke vloer, stijlvolle designelementen en ruimtelijke sfeer. Gecombineerd met premium materialen zorgt dit voor een gevoel van luxe, een lounge-gevoel.

Met vier uitvoeringen is een Nissan Ariya naar ieders wens verkrijgbaar. Prijzen beginnen bij 47.390 euro of vanaf 529 euro met Operational Lease. Standaard is de Nissan Ariya zeer compleet uitgerust, met onder meer een reeks actieve veiligheidssystemen. Hierdoor is de rit niet alleen veilig, maar ook rustgevend. De Nissan Ariya is tevens te leverbaar met het slimme e-4ORCE vierwielaandrijving, die extra dynamiek biedt en de elektrische crossover laat beschikken over 1.500 kilogram trekgewicht. Hierdoor is de Nissan Ariya nóg veelzijdiger, zodat u zonder compromissen kunt genieten van de voordelen van elektrisch rijden.

Rijdt u als een van de eersten de nieuwe Nissan Ariya?

De Nissan Ariya arriveert medio 2022 in Nederlandse showrooms. Pre-order nu en wordt een van de eersten die zich straks eigenaar mogen noemen van een nieuwe Nissan Ariya. De toekomst begint nu!