Autonieuws

De Subaru Crosstrek vervangt de XV

oktober 3, 2023

Subaru Crosstrek

De Subaru XV is momenteel het bestverkopende model van Subaru in Europa en heeft in 2023 tot dusver meer dan 40% van het totale verkoopaandeel vertegenwoordigd. Het model krijgt een opvolger, die een andere naam heeft: Crosstrek. Met de volledig nieuwe Crosstrek blijft Subaru vasthouden aan de kenmerkende combinatie van permanente All-Wheel Drive (AWD) en de e-BOXER hybride-aandrijflijn. Deze aandrijflijn omvat een 2,0-liter viercilinder boxermotor gekoppeld aan een elektromotor. De hybride configuratie heeft volgens het merk een lager zwaartepunt en een verbeterde gewichtsverdeling voor betere prestaties en stabiliteit.

X-Mode

De auto is uitgerust met X-MODE, dat de controle over de motor, aandrijving, AWD en remmen overneemt voor optimale tractie op gladde of steile terreinen. X-MODE werkt nu ook bij achteruitrijden. Er zijn drie verschillende rijmodi: volledig op brandstof, elektrisch rijden en hybride rijden waarbij beide motoren samenwerken.

Flinke bagegeruimte

In het interieur plaatst Subaru een infotainmentsysteem met een 11,6-inch touchscreen. Het systeem biedt ook draadloze verbindingen met Apple CarPlay en Android Auto. De laadruimte is royaal: er past tot 1.314 liter achterin. De achterbank kan worden neergeklapt in een 6:4-verhouding om de laadruimte uit te breiden. De Crosstrek heeft een bodemvrijheid van minimaal 220 mm en een trekvermogen van 1.270 kg.

De volledig nieuwe Crosstrek is later in het jaar beschikbaar. Details over beschikbare modellen en prijzen zullen voor de marktintroductie worden aangekondigd.