Autonieuws Autosport Formule 1

De RB18 van Max Verstappen: dit is ‘m!

februari 9, 2022

Nieuw reglement

Nog nooit veranderde het uiterlijk zo ingrijpend van een F1-auto als nu. De aanpassingen aan de auto moeten ervoor zorgen dat çlose racing mogelijk wordt het komende seizoen. Dat komt mede door de nieuwe vleugels, maar dat is niet het enige wat je moeten weten over de nieuwe F1-auto’s.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.
Foto links: RB16, Foto rechts RB18


RB16-Red-Bull
Verandering teamnaam

Niet alleen de auto is nieuw, ook de teamnaam. Red Bull zal voortaan door het leven gaan als Oracle Red Bull Racing. De samenwerking tussen Red Bull en de IT-gigant Oracle wordt intensiever, waarbij het prominente logo op de livery het enige zichtbare is voor de toeschouwer. Achter de schermen maakt Red Bull gebied van Oracle’s toepassingen in de Cloud.

De RB18, of toch niet?

Na Haas is Red Bull het tweede team dat de F1-bolide voor komend seizoen laat zien. Helmut Marko, de teamadviseur van Red Bull Racing heeft echter al eerder aangegeven dat de presentatie vandaag niet de officiële onthulling is van de RB18. Marko geeft aan dat deze presentatie voor de fans en sponsoren is en dat de echte RB18 pas klaar is net voor de testdagen in Barcelona, op 23 februari. Alles om natuurlijk te voorkomen dat concurrerende teams bij Red Bull kunnen afkijken en daar voordeel uithalen. Max Verstappen: “Het is wennen in de nieuwe auto. De auto lijkt minder grip te hebben, maar vooral het andere uitzicht is wennen door die grotere banden”. We moeten dus nog even wachten op de definitieve auto, maar onderstaande foto’s geven in ieder geval een impressie van de nieuwe bolide.