Autonieuws

De grondig vernieuwde Renault Clio heeft een prijs

juli 17, 2023

Renault Clio 2023

Met zijn nieuwe ontwerpstijl oogt de Renault Clio nog aantrekkelijker en eleganter, terwijl het chique en gedistingeerde interieur de nieuwe designtaal van het merk vertegenwoordigt, schrijft het Franse merk in het persbericht van de vernieuwde Clio. Geen woord van gelogen, als je het ons vraagt. Dankzij de nieuw ontworpen voorzijde heeft de Clio een opvallende en fraaie snoet gekregen. Naast een nieuw design, heeft de vernieuwde Clio ook nieuwe technologie aan boord, waaronder een 7- of 10-inch digitaal instrumentarium.

Drie uitvoeringen

Renault levert de nieuwe Clio met keuze uit drie uitvoeringen, te beginnen met de Evolution. Tot de uitgebreide standaarduitrusting behoren onder andere airconditioning (automatische bij Techno), een 7-inch digitaal instrumentarium, 7-inch centraal touchscreen en draadloze smartphone-integratie via Android Auto en Apple CarPlay. De Renault Clio in Evolution-uitvoering is verkrijgbaar vanaf € 22.950,-.

Na de Evolution volgt de uitvoering Techno met zaken als een achteruitrijcamera, handsfree-card, 16-inch lichtmetalen wielen, haaienvinantenne en een draadloze smartphonelader. Daarnaast zijn de stoelen, deurpanelen en het dashboard bekleed in een speciaal ontwikkelde, duurzame stof die voor 60% bestaat uit TENCEL Modal, ofwel een cellulosevezel van biomateriaal, ontwikkeld door Lenzing Group. Als bijdrage aan de koolstofarme strategie van Renault is de nieuwe Clio het eerste model van het merk waarin TENCEL Modal-vezels worden toegepast. De Renault Clio in Techno-uitvoering is verkrijgbaar vanaf € 24.950,-.

Esprit Alpine

De Esprit Alpine is de topversie. Na de Renault Austral en nieuwe Renault Espace duikt deze sportieve, elegante en technisch hoogwaardige uitvoering nu ook op in het aanbod van de nieuwe Clio. Deze versie combineert kenmerken van het merk Alpine met de nieuwe designtaal van Renault. De Esprit Alpine is onder meer te herkennen aan de voorvleugel afgewerkt in Gris Schiste, 17-inch lichtmetalen wielen en opvallende, specifieke stoelen met blauwe stiksels en de kenmerkende letter A van het merk Alpine. Ook bij de Esprit Alpine zijn de stoelen gemaakt van duurzame materialen, waaronder een stof die voor 65% bestaat uit gerecycled PET (polyethyleen) voor het zitvlak en de rugleuning en een 13% gerecyclede, generfde en gecoate stof aan de zijkanten van de stoelen. De Renault Clio Esprit Alpine is verkrijgbaar vanaf € 27.250,-.

Twee motorvarianten

De topversie in het motorenaanbod van de Clio is de 107 kW (145 pk) sterke E-Tech Full Hybrid 145, bestaande uit een 1,6-liter viercilinder benzinemotor, twee elektromotoren, een intelligente multimode automatische transmissie zonder koppeling en een 1,2 kWh-batterij. Deze aandrijflijn bevat meer dan 150 patenten en alle expertise die Renault heeft opgedaan in de Formule 1, vooral op het gebied van energieterugwinning. De E-Tech Full Hybrid 145 wordt systematisch gestart door de primaire elektromotor en kan in de stad tot 80% van de rijtijd volledig elektrisch rijden. Daarmee kan een brandstofbesparing tot 40% worden bereikt vergeleken met een conventionele benzinemotor. Het gemiddelde brandstofverbruik is vastgesteld op 4,2 l/100 km met een bijbehorende CO2-emissie van 95 g/km (WLTP).

Daarnaast is de nieuwe Clio leverbaar met de TCe 90. Deze driecilinder turbobenzinemotor levert 66 kW (90 pk) en 160 Nm koppel en is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Het gemiddelde brandstofverbruik is vastgesteld op 5,2 l/100 km met een CO2-emissie van 118 g/km (WLTP).