Autonieuws

De eerste foto’s van de elektrische Rolls-Royce Spectre in actie zónder camouflage

februari 8, 2023

Rolls-Royce Spectre

Eind 2023 brengt Rolls-Royce zijn eerste volledig elektrische model op de markt: de Spectre. Voorafgaand aan de eerste klantleveringen, heeft de EV uitgebreide tests ondergaan om bijna 400 jaar normaal gebruik na te bootsen in enkele van de meest extreme omstandigheden op aarde. De eerste EV van het merk heeft het strengste testprogramma ooit in de 118-jarige geschiedenis van het merk moeten doorlopen.

Zuid-Afrika

De Spectre ondergaat momenteel tests bij extreem warm weer op twee locaties in Zuid-Afrika: Augrabies in de Noordkaap en Franschhoek, in de wijngebieden van de Westkaap. Deze locaties lijken in alle opzichten sterk op het gebied waar waarschijnlijk de meeste Spectre-modellen hun huis zullen vinden: de Cote d’Azur. Niet alleen vind je in deze specifieke gebieden in Zuid-Afrika, net als in Zuid-Frankrijk, veel kronkelende landweggetjes vol grind, stof en vuil, ook de weersomstandigheden komen overeen met de Franse kuststreek.

2,5 miljoen kilometer

De Spectre heeft al 2 miljoen testkilometers achter de kiezen. Hij heeft nog er nog 500.000 te gaan, voordat het testprogramma is voltooid. Volgens het merk heeft de auto dan de afstand van 62 keer de wereld rond afgelegd. Rolls-Royce stuurt nu voor het eerst foto’s van een Spectre in actie zónder camouflage de wereld in.

Aandrijflijn Rolls-Royce Spectre

De definitieve opgave van het vermogen, de acceleratie en de actieradius van de Rolls-Royce Spectre moet nog worden opgegeven. Alle cijfers volgen als het afronden en fijnslijpen van de Spectre gereed is in het tweede kwartaal van 2023. De voorlopige cijfers: een elektrische actieradius van 520 kilometer (WLTP), 900 Nm trekkracht en een aandrijflijn met 430 kW (585 pk). De acceleratie van 0 tot 100 km/u neemt naar verwachting 4,5 seconden in beslag.

BMW i7

Naar verwachting neemt de Spectre de grootste batterij van de BMW i7 over: een exemplaar met een capaciteit van 105 kWh. Waarom we dat denken? BMW en Rolls-Royce werken samen. Bovendien communiceert Rolls-Royce een gemiddeld stroomverbruik van 21,5 kWh. Met een verwachte range van 520 kilometer kom je dan sowieso al uit op dik 100 kWh aan batterijcapaciteit.

Lees ook: Chris en Julie hebben een moddervette Nissan Ariya e-4ORCE!