Autonieuws

De eerste elektrische Maybach: de EQS 680 SUV

april 18, 2023

Elektrificatie

Ook bij Maybach gaat het nu snel. In februari toonde het merk voor het eerst een model met een stekker: de Mercedes-Maybach S 580 e plug-in hybride. Nu presenteert het merk het eerste volledig elektrische model: de Mercedes-Maybach EQS SUV. Het merk heeft de EQS SUV vol met fraaie spulletjes gestopt en ook de buitenkant extra chique aangekleed.

Exterieur

Laten we met het exterieur maar meteen beginnen. De Maybach-versie van de EQS herken je aan een ‘grille’ met chromen lamellen. Een functie hebben de chromen grille-versieringen niet, maar het ziet er uiteraard wel chique uit. Dat telt natuurlijk ook. Op de bumper zitten ook wat extra sierelementen en in de niet-functionele luchtinlaten bespeuren we een hoop Maybach-logootjes. De raamlijsten zijn vervangen door verchroomde exemplaren en de auto staat op 22-inch wielen.

Interieur

In het interieur kom je uiteraard hoogwaardige materialen tegen, zoals nappaleder en een hoop hout. Natuurlijk is ook het MBUX Hyperscreen aanwezig, met speciale opstartanimaties en een diepblauwe kleur die exclusief zijn voor Mercedes-Maybach. Achterin zitten twee ‘executive-stoelen’, die net als de voorstoelen beschikken over ventilatie, massage en verwarming voor nek en schouders.

Daarnaast beschikt de rechterstoel ook over een chauffeursfunctie waarbij de voorste passagiersstoel automatisch naar voren schuift, zodat de passagier achterin lekker zijn benen kan strekken en haast languit kan liggen. Als optie is er ook een First Class-achtercompartiment, waarbij de middenconsole van voren naar achteren doorloopt als een zwevende band. Er zijn ook inklapbare tafeltjes voor de middenconsole, een koelvak en champagneglazen met zilveren coating verkrijgbaar. Mede dankzij akoestisch effectief gelaagd glas en extra isolatie is het muisstil in de EQS.

Sterker

De Maybach-versie van de auto heeft meer vermogen dan de reguliere EQS SUV. De EQS 680 SUV beschikt over 658 pk en 950 Nm koppel, terwijl de reguliere Mercedes-Benz EQS 580 SUV het ‘slechts’ met 544 pk en 858 Nm moet doen. Hierdoor sprint de Maybach-versie in slechts 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u. Ondanks het hogere vermogen belooft Mercedes-Maybach dat deze auto toch zuiniger zal zijn. Dit komt doordat de voorste elektromotor hetzelfde ontkoppelingssysteem heeft als de EQE SUV, waardoor de krachtbron volledig kan worden uitgeschakeld wanneer er weinig vermogen nodig is. Hierdoor wordt een rijbereik van 600 kilometer beloofd.

Lees ook: