Autonieuws

De 5 SUV’s van Volkswagen; een goed idee! 

januari 10, 2024

Het Duitse merk Volkswagen staat al jarenlang bekend als een betrouwbaar en degelijk automerk wat onder andere gezinsauto’s maakt. Een aantal decennia geleden werden de SUV’s populairder en daar speelde dit Duitse merk natuurlijk op in. Zij brachten ook een SUV op de markt, welke al snel zeer populair bleek. Niet verwonderlijk want er was goed nagedacht over hoe de auto er uit moest komen te zien. De degelijke en betrouwbare kwaliteit en dit gecombineerd met de innovatiekracht die dit merk uiteraard ook heeft. Vandaag de dag bezit Volkswagen meerdere modellen in de catalogus die kunnen worden aangemerkt als SUV. Welke dat zijn? Hier vind je ze op een rij. 

1.    De T-Cross 

Om te beginnen met een echte allrounder van Volkswagen, de T-Cross. Gekenmerkt door een opvallend en dynamisch design, is het een in het oog springende verschijning op de weg. Hij is veelzijdig en daarmee zeer geschikt voor dagelijks gebruik, maar ook voor de lange ritten zoals een gezinsvakantie is het uitermate geschikt. De T-Cross is een pareltje in de Volkswagen-collectie. 

2.    De Tiguan 

Een van de eerste SUV-modellen van Volkswagen is de Tiguan. Een auto waar de degelijkheid van Volkswagen in tot uiting komt, het is een elegant maar ook robuust model wat perfect is voor het gemiddelde gezin. Hij is prima in de stad, maar ook voor de langere avonturen kun je hem meenemen. Ben je van plan om met veel mensen op pad te gaan en wil je niet dat er geselecteerd moet worden welke gasten mee kunnen? Dan is de Tiguan Allspace perfect voor jou. Hier kunnen wel zeven mensen comfortabel in zitten! De Tiguan Allspace is dan ook perfect om verzekerd van een krachtige en stijlvolle auto op pad te gaan.  

3.    De Taigo

Dan de nieuwkomer in de collectie, wederom een naam die begint met een T en dan hebben we het over de nieuwe Taigo. Met dit model introduceert Volkswagen zijn eerste SUV-coupé in deze klasse. Waar de Taigo in uitblinkt? Van een verhoogde zitpositie, crossover-carrosseriestijl en onbeperkte dagelijkse bruikbaarheid introduceert Volkswagen een nieuwe en hoogwaardige dynamiek binnen de verschillende SUV’s. Een model dat zeker voor gezinnen het overwegen waard is.  

4.    De T-Roc 

Dan nog een model wat zeer veelzijdig is, dit komt omdat het eenvoudig is aan te passen naar persoonlijke voorkeuren en wensen. Een expressief crossover design vormt de basis, van een wendbare omvang is het een perfecte auto voor woon-werkverkeer. Maar ook bij langere ritten zit je er zeer comfortabel bij.  

5.    De Touareg

Dan de grootste SUV die Volkswagen momenteel in de collectie heeft en dat is de Touareg. Een zelfbewust, rechtlijnig design dat een tijdloos en uniek karakter heeft. Robuust maar toch subtiel en daarmee is de Touareg toch echt wel een klassieker geworden binnen de Volkswagen-collectie. Hoog comfort en rijplezier van een hoog niveau, dat is de Touareg.  

Kortom, een Volkswagen en SUV zijn een goede combinatie gebleken door de jaren heen. De keuze aan opties is dus ook reuze inmiddels. Schroom dan ook niet eens een proefrit te maken en te kijken welk model jouw voorkeur heeft.