Achtergrond Autonieuws

Cupra DarkRebel wordt werkelijkheid, soort van…

april 25, 2023

Cupra DarkRebel

De Cupra DarkRebel is de eerste showauto die zijn wereldpremière beleefde in Metahype, Cupra’s eigen wereld binnen de metaverse. Ook de DarkRebel beschikt net als de nieuwe Tavascan over de nieuwe designtaal van Cupra. Binnenkort laat het merk ook de fysieke versie van de DarkRebel showauto zien, waarbij het definitieve uiterlijk van de auto wordt bepaald door de ingezonden configuraties van gebruikers.

“Vijf jaar lang hebben we aan het merk Cupra gebouwd, in het licht van de realistische wereld. Nu is het tijd om aan onze toekomst te gaan denken. Onze volgende droom. De Cupra DarkRebel is dé ultieme expressie van onze visie”, verklaarde Wayne Griffiths, CEO van Cupra.

Scherpe lijnen

De Cupra DarkRebel kenmerkt zich door scherpe lijnen en de sportieve proporties van een sportwagen, verpakt in een shooting break-design. De showcar heeft een radicale en scherpe voorkant, met een eindeloos lange, pijlvormige motorkap die volgens de makers een maximaal gevoel van snelheid creëert. Het interieurcompartiment daarentegen is naar achteren gepositioneerd, wat resulteert in aantrekkelijke proporties. Ook aan de driehoekige lichtsignatuur – het nieuwe iconische lichtontwerp van Cupra – is gedacht.

Cupra DarkRebel

Videogame-look stuurwiel

De CUPRA DarkRebel is ‘driver focused’, met een radicaal interieur voorzien van een asymmetrische, centrale ‘Spine’ als structurele kern van de auto. Eyecatchers zijn de sportieve kuipstoelen en het progressieve videogame-look stuurwiel. 

Hyper Configurator

Gelijktijdig met de lancering van de spectaculaire DarkRebel heeft het merk een virtueel lab gecreëerd: de zogenaamde Hyper Configurator. Daar kunnen gebruikers hun creativiteit volledig de vrije loop laten, zonder de beperkingen van de fysieke haalbaarheid van hun designs in de reële wereld. In de Hyper Configurator kunnen gebruikers experimenteren met niet eerder vertoonde kleuren, materialen en afwerkingen. Cupra’s Hyper Configurator biedt de tools waardoor iedereen zijn of haar eigen versie van de showcar kan creëren. Op die manier helpen gebruikers mee het uiteindelijke design te beïnvloeden van een fysiek model dat in de nabije toekomst wordt gepresenteerd. 

Drie omgevingen

De Hyper Configurator maakt het mogelijk om specifieke elementen van de auto – zoals kleuren, graphics en effecten – te veranderen. Gebruikers kunnen daarbij kiezen uit drie omgevingen: ‘Exponential square’, ‘Exponential cube’ en ‘Exponential infinite’, waarbinnen ze de showauto volledig kunnen aanpassen om zo hun eigen, persoonlijke CUPRA DarkRebel te creëren:

Exponential square: geïnspireerd door natuurlijke elementen als mineralen en stenen zijn de ruwe texturen en aardse kleuren van CUPRA hier door de gebruiker te ervaren.
Exponential cube: hier krijg je een zwak voor de autosport. Er kan worden geëxperimenteerd met neon, algoritmische bewegingen, parametrische geometrieën en fluorescerend licht. Strak en levendig, orthogonaal en vloeiend tegelijk.
Exponential infinite: het hoogste niveau van exponentialiteit verbreekt de verbinding met de realiteit en omarmt een dromerig, buitenaards en surrealistisch universum zonder de beperkingen van de fysieke wereld. De omgeving en materiaalkeuzes worden gedomineerd door een etherisch gevoel dat een volledig gerealiseerde metaverse creëert.

Video delen na afloop

Bij het afronden van de configuratie kunnen gebruikers een video van hun unieke creatie delen. Met dit ‘one-off’ design en zijn hoogwaardige technologie is de DarkRebel op alle fronten een onderscheidende sportwagen die een duidelijk statement maakt.

Cupra DarkRebel


Cupra DarkRebel