Achtergrond Formule 1

Christian Horner reageert op transfergeruchten Ferrari

december 5, 2022

Schijnwerpers

De succesvolste teambaas in de Formule 1 was lange tijd Toto Wolff. Daarvoor – toen Sebastian Vettel nog voor Red Bull Racing reed – was het een aantal jaar Christian Horner. Mede dankzij Max Verstappen en een ijzersterk team staat de Red Bull-teambaas inmiddels weer aan de top en dus extra in de schijnwerpers.

Overstap naar Ferrari

In de Formule 1 proberen teams constant getalenteerde medewerkers bij andere teams weg te snoepen, zelfs op hoog niveau. Ferrari is naarstig op zoek naar een nieuwe teambaas, nadat het management het vertrouwen in Mattia Binotto had verloren. Ferrari zoekt iemand die het team eindelijk terug naar de absolute top kan brengen. Volgens geruchten zouden de Italianen Horner op het oog hebben en hem voor een overstap rijkelijk willen belonen.

Christian Horner

Aan Sky Sports laat Horner weten dat hij geen interesse heeft om te verhuizen naar Italië: “Ik ben sinds het begin zeer gecommitteerd aan Red Bull. We zijn duidelijk zeer nauw aan elkaar verbonden”. Verrast is Horner niet over het ontslag van Binotto: “Het komt niet echt als een verrassing. Volgens mij is het hun zesde teambaas sinds ik in 2005 bij Red Bull begon. Het is natuurlijk lastig voor hem. Ze hadden een geweldige auto dit jaar en waren zeker competitief. Maar het is Ferrari’s keuze”. In de video hieronder zie je zijn hele reactie tegenover de camera’s van Sky Sports.

Lees ook: