Formule 1

Christian Horner had niet durven dromen van dominantie Verstappen  

juli 25, 2022

WK-stand Formule 1

Max Verstappen en het team van Red Bull Racing hebben een prima weekend achter de rug. Voor de race op Paul Ricard had Max ‘slechts’ 38 punten voorsprong op titelrivaal Charles Leclerc. Dankzij zijn overwinning in Frankrijk en de derde did-not-finish van Lerclerc dit jaar, is de voorsprong flink vergroot. Max Verstappen heeft in het F1-kampioenschap een voorsprong van 63 punten bij de coureurs en 82 punten bij de constructeurs. Red Bull Racing-baas Christian Horner kan het nog maar moeilijk geloven, laat hij aan Motorsport.com weten.

Horner: “Acht overwinningen, twee sprintzeges en zo’n grote voorsprong in het kampioenschap. Had je me voor Kerst verteld dat we dat konden bereiken met de grootste reglementaire verandering in veertig jaar én met de energie die we in het kampioenschap van vorig jaar hebben gestoken, dan had dat mijn stoutste dromen overtroffen.”

Milton Keynes

Volgens Horner wordt het harde werken achter de schermen in de F1-fabriek van Red Bull Racing in Milton Keynes beloond. “Het is echt tekenend voor de vastberadenheid, de toewijding en het harde werk achter de schermen in de fabriek. We zien dit jaar een zeer competitief Ferrari en we zien dat Mercedes momentum opbouwt. Maar als je bedenkt dat wij als laatste team de focus volledig naar dit jaar hebben gelegd, dan hebben we fenomenaal werk geleverd.”

Bandenslijtage

Volgens Horner was het plan in Frankrijk om Max twee pitstops te laten maken, maar omdat de bandenslijtage meeviel was één stop ook voldoende.

“Eerlijk gezegd was de bandenslijtage minder dan we voor de race verwachtten. Voor de race neigden we naar twee stops, maar in de loop van de race gingen we steeds meer richting één stop. In ronde 16 haalden we de trekker over, omdat we een stukje vrije baan zagen waar we Max in konden krijgen.”

“Een halve ronde later had hij de positie op de baan en vanaf dat moment was het een kwestie van de banden netjes inrijden. Twee ronden erna crashte Charles en iedereen kreeg onder die safetycar een gratis pitstop. We hadden geluk dat we net genoeg voorsprong hadden op beide Mercedessen.”

Foto’s: Red Bull Content Pool