Autonieuws

BYD Tang: dit zijn de prijzen en mogelijkheden

oktober 24, 2022

Drie modellen van BYD

BYD voert drie modellen in Nederland: de Atto 3, Tang en Han. De Atto 3 hebben we al in een uitgebreid artikel behandeld op deze website, inclusief alles over prijzen, private lease en uitrusting. Rijden in die Atto 3 kan vanaf 42.998 euro. De vanafprijs van de BYD Han – een sexy en vooral luxueuze elektrische sedan – is nog niet bekend, die van de BYD Tang wel.

Han of Tang…

Toegegeven, echt sexy namen voert BYD niet. Daar had de marketingafdeling van BYD wellicht wat langer over na moeten denken. We moeten al snel denken aan de grappen over een Chinese schoonmoeder. Hoe je die noemt? Tang. En een Chinese schoonvader dan? Bang van Tang. Ach, alle gekheid op een stokje: als product staat de BYD Tang absoluut zijn mannetje.

Prestaties BYD Tang

Hij oogt lekker Europees en biedt prima prestaties. In een notendop: 380 kW systeemvermogen (517 pk), een 0-100-tijd van 4,6 seconden, een 86,4 kWh-batterij met een actieradius van 400 kilometer (WLTP), een topsnelheid van 180 km/u en een bagageruimte van maximaal 1.655 liter. En hadden we al gezegd dat de BYD Tang standaard een zevenzitter is?

Slechts één uitvoering: Premium

Wat dat alles moet kosten? Simpel: BYD hanteert slechts één uitvoering: de Premium. Die heeft alles al aan boord en kost 73.300 euro. Er is ook maar één interieurthema: Brown Leather. Wel kun je nog kiezen uit vijf exterieurkleuren, te weten Snow White, Mountain Gray, Silver Sand Black, Stony Blue en Emperor Red. Alles kan dus, rood, wit, blauw of als je boeren een warm hart toe draagt in een andere volgorde: blauw, wit of rood. De kleuren hebben geen meerprijs, de prijs is all-in.
BYD Tang via private lease

Je kan kiezen voor koop. Dan betaal je 73.300 euro. Maar private lease is ook mogelijk. Je betaalt in dat geval 1.186 euro op basis van 60 maanden en 10.000 kilometer per jaar. De import en distributie van BYD verloopt via Louwman Group, een bekende speler in de automotive, want dit bedrijf is ook verantwoordelijk voor Toyota en Lexus in Nederland.