Autonieuws Elektrisch

BYD pakt door: Han per direct te bestellen

december 14, 2022

Derde model

De BYD Han is het derde model van het merk dat door de importeur Louwman op de Nederlandse markt wordt gebracht. De Atto 3, een compacte crossover en de Tang, een zevenzits SUV, gingen de Han al voor. Met de Han opent BYD de aanval op het luxe Europese aanbod zoals de Mercedes-Benz EQE.


BYD ATTO 3


BYD Tang

Druppelvorm

Evenals die eerder genoemde concurrent – en elektrische auto’s in het algemeen – zien we dat ook BYD de meegaat in de trend waarbij de focus vooral ligt op het aerodynamischer maken van auto’s om meer range te halen. Met een lage motorkap, verhoogde spatborden, taps toelopende carrosseriecontouren en de vlakke portiergrepen is een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,233 bereikt. Dit draagt mede bij aan de WLTP-range van 521 kilometer. 


BYD Han


BYD Han


BYD Han

BYD Han batterij

In de vloer van de Han ligt een accupakket van 85,4 kWh. Twee elektromotoren zijn samen goed voor een systeemvermogen van 517 pk, dat verdeeld wordt over vier wielen. Het resultaat is een accelaratietijd van 0 naar 100 km/u in 3,9 seconden. Niet gek voor een vijf meter lange sedan. Remmerij van Brembo brengt het gevaarte weer tot stilstand.

Opladen van de BYD Han kan met 120 kW DC snelladen, wat het accupakket binnen 30 minuten van 30 naar 80% kan opladen. Verder is de Han uitgerust met Vehicle to Load (V2L)-technologie, waarmee je elektrische apparaten kunt opladen. 

BYD Han

Luxe uitrusting

De BYD Han wordt niet kinderachtig uitgevoerd. Zo komt de limousine onder meer met stoelen van geperforeerd nappaleer, die zowel voorin als achterin verwarmbaar en geventileerd zijn. Achterpassagiers hebben bovendien een elektrische relaxfunctie en beschikken over hun eigen 7-inch ‘mediapad’ in de middenarmsteun. Hiermee kun je de temperatuur en de luchtstroom regelen, het panoramisch schuifdak bedienen en je favoriete kleur kiezen uit de 31 combinaties van sfeerverlichting. Verder zien we diamantgestikt leder op de portieren en zwart leder op het dashboard en de deurpanelen. Ook is gebruik gemaakt van echt hout en aluminium en zijn er 12 speakers te vinden in het gehele interieur.


Interieur BYD Han


Interieur BYD Han

Veiligheid

De BYD Han beschikt over het DiPilot intelligent rijassistentiesysteem. Dit systeem biedt een aantal elektronische hulpmiddelen, waaronder dodehoekdetectie, Front Collision Warning, Automatic Emergency Braking, Rear Collision Warning, Rear Cross Traffic Alerts en Lane Change Assistance. De batterij in de BYD Han, het zogenaamde BYD Blade Battery, is kobaltvrij en gebruikt lithium-ijzerfosfaat (LFP) als kathodemateriaal, dat een veel hoger veiligheidsniveau biedt dan conventionele lithium-ion-batterijen. LFP heeft een uitstekende thermische stabiliteit. Bovendien is de constructie van de batterij bestand tegen de spijkerpenetratietest (Nail Penetration Test).

Wat kost de BYD Han?

Prijzen voor de luxe Chinese limousine beginnen bij 72.490 euro voor de 4WD Executive. De AWD Emerald Edition mag voor 75.990 euro mee. Beide versies hebben dezelfde eerder genoemde aandrijving met 517 pk. De Han is daarmee een klap goedkoper dan zijn directe concurrent de EQE 43 AMG (476 pk en 532 km range), die voor 111.000 euro in de brochure staat.

BYD Han