Autonieuws Lifestyle & Fun

Buren gaan achter autodief aan en bellen 112: “Ik zit achter de auto van de buurman aan, die is zojuist gestolen!”

februari 28, 2022

Audi RS 3 gestolen

Een oud-Hollands spreekwoord zegt “een goede buur is beter dan een verre vriend”. In Hoogland heeft een Audi RS 3-eigenaar die op vakantie was wel heel goede buurman. Die zag hoe de Audi van zijn buren werd gestolen en twijfelde geen moment. Hij stapte samen met een buurtbewoner in zijn eigen auto, ging erachteraan en tikte 112 in op zijn telefoon. “Ik zit achter de auto van de buurman aan, die is zojuist gestolen!”

Wilde achtervolging

Tijdens de achtervolging geeft het duo het kenteken en de beschrijving van de auto aan de politie door. Ze besluiten om de witte Audi te laten gaan, als de dieven de RS 3 naar een snelheid van 250 km/u jagen, terwijl ze over de A1 richting Eemnes rijden. Maar daar eindigt dit verhaal niet. De gestolen Audi blijkt voorzien van een track and trace-systeem, waar de buren toegang tot hebben gekregen.

GPS-systeem

De politie van Hilversum en Baarn voegt zich bij de achtervolging. De sportieve hatchback blijkt inmiddels door de polder van Eemnes te rijden. De politie komt erachter dat de Audi zó goed beveiligd is, dat ze hem niet alleen via GPS-kunnen volgen, maar ook de motor van de auto op afstand kunnen uitschakelen. Daar hadden de boeven geen rekening mee gehouden.

Sporenonderzoek

De politie treft de gestolen auto niet veel later net buiten Eemnes aan, maar de verdachten zijn er inmiddels vandoor. De Audi is meegenomen voor sporenonderzoek en zal daarna weer bij de eigenaar komen. De politie roept getuigen op om zich te melden en zijn de oplettende buren zeer dankbaar. Hoe vaak de RS 3-eigenaar zijn buren mee uit eten gaat nemen is nog niet bekend.

Lees ook: De 10 goedkoopste tankstation in Nederland per provincie

De 10 goedkoopste tankstations per provincie (en van heel Nederland)