Autonieuws

Buienradar: eind oktober 36 graden? Haal die cabrio maar van stal! #UPDATE

oktober 20, 2022

Technisch foutje?

Wat er aan de hand is? Dat weet niemand. Maar Buienradar meldt op donderdag 20 oktober al uren dat het vanaf 28 oktober bizar warm wordt in Nederland. Waarschijnlijk gaat het om een technisch foutje, want als het in oktober warmer wordt dan in de gemiddelde zomer dan is er toch iets goed mis.

Dagenlang dik 30 graden

Mocht het echt zo warm worden, dan kunnen heel veel cabrio- en oldtimerbezitters hun auto van stal halen. En ook motorrijders kunnen hun hart ophalen. Vrijdag 28 oktober en zaterdag 29 oktober wordt het volgens Buienradar in het zuiden van Nederland 36 graden. In de dagen daarna bouwt de temperatuur langzaam af richting 33 graden. Buienradar, zeg dat het niet waar is?

#UPDATE

Maurice Middendorp, van Buienradar en RTL Nieuws, zegt in een reactie op NPO Radio 2 het volgende: “Eind oktober een temperatuur van 35 graden gaat hem niet worden. Er is op dit moment een probleem met de datafeed van alle weermodellen. Die komen niet goed binnen door een error. Aan het einde van de dag is dat verholpen. In oktober 35 graden is echt onmogelijk, eind oktober is 25,2 graden momenteel de hoogste temperatuur die we nu gemeten hebben.”