Autonieuws

Brabus Jimny is bruut en schattig tegelijk

februari 23, 2023

We vergeven het je als je dacht dat je daadwerkelijk met een G-Klasse van doen had, want deze Jimny lijkt op het eerste gezicht behoorlijk op de iconische Geländewagen. Aan de buitenkant kan je deze donkerblauwe Brabus Jimny herkennen aan een aangepaste bodykit met Brabus-emblemen, ‘Turbo 4Matic 800’-emblemen, de AMG-grille en AMG-velgen, zij-uitlaatpijpen en G-Klasse deurgrepen. Leuk detail: ook de zijspiegels zijn afkomstig van een G-Klasse. Van een slecht afgewerkte ‘kitcar’ lijkt hier geen sprake. De verschillende panelen sluiten ogenschijnlijk goed op elkaar aan en het lijkt haast alsof de Jimny altijd al op deze manier uit de fabriek is komen rollen.

Mooie afwerking, weinig vermogen

Ook binnenin de Jimny is Brabus aardig voortvarend te werk gegaan. Het interieur is afgewerkt in feloranje tinten met hoogwaardige lederen stoelen, een stuur met Brabus-logo en zelfs een Rolls-Royce achtige sterrenhemel in de dakhemel! Verder is werkelijk alles bekleed met leder, tot het dashboard en de middentunnel aan toe. Uiteraard zijn de bedieningselementen van Suzuki gewoon behouden gebleven, dus vanbinnen lijkt de Jimny al iets minder op zijn ‘brother from another mother’, de G-Klasse. De kans dat deze Jimny een G-Klasse kan bijhouden is trouwens ook behoorlijk klein: een vermogen van 102 pk en een topsnelheid van 145 km/u zijn nu eenmaal niet heel indrukwekkend.

Te koop in Nederland!

Omdat Brabus normaal gesproken alleen met Mercedes-voertuigen werkt, is deze Suzuki Jimny Brabus zeker een buitenkansje. Kost dat? Bijna 80.000 euro! Een financieel buitenkansje is deze aangepakte Jimny dus zeker niet, maar dan heb je wel écht wat unieks op de oprit staan! Mocht je daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in deze bijzondere Jimny, dan hoef je niet ver te reizen: hij staat namelijk gewoon in ons eigen land te koop bij 3B Exclusief in Rotterdam!