Autonieuws

BMW Concept Skytop is een zéér elegante roadster

mei 27, 2024

Sportief en stijlvol

De BMW Concept Skytop heeft een strak en gespierd uiterlijk, maar oogt tegelijk zeer elegant. Het is een typische BMW, met een sharknose-front en de bekende Hofmeisterknik. De fraaie bolide heeft precieze lijnen en geïntegreerde deurgrepen. De lichtmetalen wielen met fijne lamellen maken het ontwerp nog eleganter.

Van bovenaf vallen de brede motorkap, de verlichte BMW niergrille en het gestroomlijnde achtergedeelte op. Een opvallende lijn loopt van de motorkap tot de achterklep en benadrukt het dynamische silhouet, met subtiele verwijzingen naar de klassieke BMW Z8 Roadster. Zowel de voor- als achterlichten hebben een zeer dun profiel.

Roadster

Achter de stoelen gaat een met leer beklede rolbeugel schuil, gecombineerd met zijvinnen en een uitschuifbare achterruit. De twee afneembare dakdelen, ook afgewerkt in leer, kunnen worden opgeborgen in een speciaal vak in de bagageruimte. Het kleurenschema gaat naadloos over van binnen naar buiten, met een verloop van roodbruin naar zilver.

Niet elektrisch

Het interieur van de BMW Concept Skytop laat zien dat deze auto nauw verwant is aan de BMW 8 Serie. Het is uitgevoerd in een nieuwe roodbruine kleur en voorzien van lederen stoelen met Brogue-stijl accenten en kristallen details in de cockpit. Onder de motorkap ligt dezelfde krachtige V8-motor die ook in de BMW M8 te vinden is.