Achtergrond Autonieuws Lifestyle & Fun Video

Bizar: NASCAR-coureur crasht opzettelijk tegen de muur en rijdt zo iedereen voorbij

oktober 31, 2022

Wanhoopspoging

499 rondjes had Ross Chastain er zondag al op zitten op Martinsville Speedway in Ridgeway, Virginia. Het zag er niet best uit, want de coureur lag op de 10e plaats. Een vijfde plek had hij minimaal nodig om door te gaan in de NASCAR Playoffs. In de allerlaatste bocht van de race besloot hij iets radicaals te doen. Toen Chastain Bocht 3 inreed, trapte hij het gaspedaal van zijn Chevrolet vol in, liet zijn stuur los en ging recht op de muur af. Terwijl de eerste auto’s over de finish kwamen, haalde Chastain schurend tegen de betonnen muur op hoge snelheid in de laatste meters vijf concurrenten in en kwam als vijfde over de finishlijn.

Gamecube

In een interview na afloop van de race vertelde Chastain hoe hij op het idee kwam voor zijn kamikazeactie: “Toen ik jong was speelde ik veel NASCAR 2005 op de Gamecube met broer Chad. In het spel werkt het, maar ik wist nooit of het echt zou werken. Ik bedoel, ik deed dat toen ik acht jaar oud was. Ik vroeg in de laatste ronde uit Bocht 2 aan het team of we meer posities nodig hadden en dat hadden we. Ik maakte de keuze, pakte de vijfde versnelling en liet het stuur los, hopend dat ik de toegangspoort van bocht 4 niet zou raken.”

Chastain deed de laatste ronde van de race in 18,8 seconden, wat sneller was dan de pole lap dat weekend. In de video hieronder kun je de bizarre inhaalactie terugzien.