Achtergrond

Besparen op parkeerkosten in de grote steden

september 28, 2022

Parkeren Den Bosch, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht betekent niet alleen een leuk dagje uit, maar ook het vinden van de juiste garage. Dat is niet altijd even goedkoop. Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat je niet meer met de auto af kunt reizen naar de grote steden. Want hoe fijn is het om gewoon lekker de auto te kunnen pakken en in een betrouwbare én eveneens voordelige garage te parkeren? En geloof ons, dit is echt mogelijk. Benieuwd hoe jij voortaan relatief goedkoop kunt parkeren in jouw favoriete stad? Maak dan gebruik van de volgende tips.

Parkeer net buiten de stad

Als je het niet erg vindt om iets verder buiten de stad te parkeren, dan is dit een hele goede oplossing. Zo bespaar je toch al snel tientallen euro’s. Maak hierbij gebruik van een zogenaamde P+R. Dit is een parkeergarage net buiten de stad. Vaak zijn hier ook vaak verschillende vormen van het openbaar vervoer aanwezig. Denk aan een treinstation in de buurt of een directe buslijn. Parkeer je hier je auto? Dan ontvang je gratis een kaartje om die dag met het openbaar vervoer te reizen.

Op deze manier proberen grote steden zoveel mogelijk auto’s buiten het centrum te houden. Dat is voordelig voor hen, maar ook voor jou. Dankzij de P+R sta je namelijk alsnog heel snel in het centrum én bespaar je ook nog eens heel wat geld. Want zeg nou zelf, die euro’s geef je toch veel liever uit aan een hapje en een drankje op het terras?

Vergelijk tarieven online

Voordeel van de grotere steden is dat er heel wat parkeergarages beschikbaar zijn. Deze garages zullen onderling met elkaar concurreren. Het loont dan ook zeker om van tevoren al de tarieven online te vergelijken. Zo weet je precies waar het tarief momenteel het laagst ligt. Let niet alleen op het tarief per x-minuten, maar kijk ook naar het maximale dagtarief. Soms lijkt een garage goedkoper, maar ga je al heel snel over op een (veel) duurder dagtarief. Dan ben je alsnog meer geld kwijt dan gedacht.

Weet wat het maximum dagtarief is

In de meeste garages betaal je ongeveer per tien minuten een bedrag. Wanneer je langer dan een paar uur staat, gaat dit geheel over in een vast dagtarief. Tijdens een dagje Den Bosch, Amsterdam, Rotterdam of Utrecht zal je waarschijnlijk niet binnen twee uur weer in de garage staan. Goed om dus vooral naar het maximum dagtarief te kijken. Zo weet je van tevoren precies wat je maximaal aan parkeerkosten kwijt zult zijn.