Achtergrond Autonieuws

Ben jij een kattenmens? Dan heb je pech in een MINI!

april 14, 2023

MINI Spike

Spike is de mascotte van het merk MINI. De fabrikant brengt het vrolijke hondje opnieuw tot leven in de digitale wereld. Spike begeleidt je door het ronde infotainment-systeem in het dashboard van de toekomstige MINI-modellenfamilie. In zijn rol als MINI Intelligent Personal Assistant biedt hij verschillende vormen van ondersteuning.

MINI Concept Aceman

Spike verschijnt ook in de cockpit van de nieuwe MINI Concept Aceman waarvan ook een productieversie volgt. De nieuwe SPIKE-modus vormt het perfecte podium voor de digitale metgezel, die voor het eerst aan het publiek wordt gepresenteerd op het nieuwe ronde centrale OLED-display en dashboard. MINI presenteert in de loop van 2023 meer inzicht in de digitale wereld van de nieuwe modellenfamilie en de diverse functies die SPIKE biedt.

MINI Spike

Bekend hondje hoor, die Spike

Spike is al sinds de introductie van de nieuwe MINI in 2001 de mascotte van het Britse premiummerk. De buldog, met zijn compacte en krachtige gestalte, Britse afkomst en sympathieke karakter, werd destijds al beschouwd als het perfecte dierenequivalent van de MINI.

“MINI staat altijd synoniem voor positieve emoties en opmerkelijke ervaringen”, zegt Oliver Heilmer, Head of MINI Design. “Daarom nemen we Spike nu ook gedigitaliseerd mee naar de toekomst. En hij is niet alleen een ontwerpexperiment — hij wordt een karaktervolle metgezel voor de gebruikerservaring van de MINI rijder.”

Nieuwe modellenfamilie van MINI

De komende lancering van de nieuwe modellenfamilie van het merk versterkt de band van de auto met de individuele levensstijl van de bestuurder. De band tussen MINI rijder en auto wordt versterkt door een digitaal personage dat Spike op zijn eigen, persoonlijke manier belichaamt.

MINI Spike