AutoRAI Podcast

AutoRAI Podcast #11 | Veilig Verkeer Nederland over de gevaren van snelle EV’s, het stijgende aantal verkeersdoden en de snelheid op N-wegen

mei 5, 2023

In de elfde aflevering van de AutoRAI Podcast is Rob Stomphorst te gast, woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland. We hebben het over enkele belangrijke facetten van de verkeersveiligheid. Het aantal verkeersdoden stijgt, de veiligheid op N-wegen laat te wensen over en snelle elektrische auto’s brengen weer compleet nieuwe gevaren met zich mee. Behalve deze belangrijke thema’s bespreken we ook het nieuws. De Chinese batterijleverancier CATL introduceert een nieuw soort batterij, de BMW i5 krijgt een nieuw soort Active Lane Change én de wereldwijde verkoop van EV’s neemt toe. Dat en nog veel meer bespreken onze vaste host Jur Raatjes en AutoRAI-journalisten Nile van Leeuwen en Max Veldhuis. Daarnaast worden de drie vaste rubrieken opnieuw verzorgd door Bart Oostvogels, met de Tesla Model S Plaid, een ode aan de Wiesmann MF3 en de ’30 Seconds’. Enjoy!

Weet jij welke auto we omschrijven in ’30 seconds’? Stuur dan een mailtje naar podcast@autorai.nl en maak kans op een leuke prijs!