Autonieuws

Autobedrijven vragen soms absurde bedragen voor Opel Rocks-e

november 29, 2022

Vraag en aanbod

Uiteraard heeft een autobedrijf de vrijheid om in te spelen op de marktvraag. Het blijft natuurlijk een kwestie van vraag en aanbod. Aangezien de Opel Rocks-e vrij populair is, worden vraagprijzen door sommige autobedrijven met duizenden euro’s verhoogd.

Levertijd Opel Rocks-e

Wie nu een order plaatst voor een elektrische Opel Rocks-e moet wachten tot ongeveer juni 2023. Dat is op het moment van schrijven ongeveer zeven maanden wachten. Is het niet zo lang hoeven wachten een meerprijs van bijna 3.000 euro waard? Dat valt te betwijfelen, maar sommige bedrijven adverteren wel met fors hogere prijzen om mensen alsnog te verleiden om een exemplaar uit voorraad te kopen. Het voordeel is dan wel dat je direct kunt rijden.

Opel Rocks-e

Consumentenadviesprijs Opel Rocks-e

De kleine Opel is er vanaf 8.499 euro in basisuitvoering. De populairdere uitvoeringen Tekno of Klub hebben een prijskaartje van 9.299 euro. Er zijn bedrijven die 11.495 euro vragen voor een basisversie. Dat is dus bijna 3.000 euro meer ten opzichte van de consumentenadviesprijs.

Een uitgebreide review van de Opel Rocks-e lees je hier. Of de stadsauto van Opel ook geschikt is voor het platteland zie je hier.