Achtergrond Autonieuws Klassiekers Lifestyle

Antwerp Concours 2022: een uitgebreid fotoverslag

september 12, 2022

Tja, Antwerp Concours. Het evenement geniet nog niet de bekendheid van bijvoorbeeld een Zoute Grand Prix. Antwerp Concours is kleinschaliger, maar legt de lat wat betreft kwaliteit op een ongelofelijk hoog niveau. Organisator Nicolas van Frausum heeft er elk jaar zijn handen vol aan.

Hard werken

“Het was weer hard werken om alle auto’s bij elkaar te krijgen, maar het is gelukt. We hebben weer diverse interessante auto’s bij elkaar weten te krijgen”, zegt Nicolas trots in gesprek met AutoRAI.nl.

75 jaar Ferrari

Hij vervolgt: “We hebben dit jaar diverse categorieën, zoals ‘adorable & affordable’, ‘sport & competition’, ‘style & luxe’ alsook een spannend thema van ‘BMW versus Mercedes-Benz’. Toch ben ik extra trots op het feit dat we tijdens de 2022-editie kunnen stilstaan bij 75 jaar Ferrari, 90 jaar Auto Union en 50 jaar Porsche 911 RS. Helaas kwam ons evenement voor de nieuwe 911 GT3 RS nog net te vroeg, maar het is ons wel gelukt om alle voorvaders bij elkaar te krijgen. Nu op naar 2023, want dat belooft ook weer een leuk evenement te worden. Dus vertel het voort en kom volgend jaar in september naar Wijnegem.”

Antwerp Concours 2022: van pre-war tot moderne supercars

De 2022-editie van Antwerp Concours vond plaats op zondag 11 september. Iedereen die een bezoek brengt aan Antwerp Concours is gepassioneerd over auto’s. In de breedste zin van het woord. Iedereen komt ook aan zijn trekken. Jong en oud. Voor de jongeren staan er fonkelnieuwe supercars, zoals de McLaren Artura, Alfa Romeo Giulia GTAm en Mercedes-AMG GT Black Series. Voor de mensen op leeftijd staan er prachtige klassiekers en zelfs pre-war-voertuigen.

Thema’s

Ter ere van 75 jaar Ferrari (1947-2022) staan er schitterende Ferrari’s opgesteld. Denk aan een Ferrari F40, Ferrari F50, een Ferrari 512 TR alsook een Ferrari Dino 206GT die ooit aangeschaft werd door Eric Clapton. Zelfs de nieuwe Ferrari 296 GTB was aanwezig. Auto Union (1932-2022) en Porsche 911RS (1972-2022) waren andere, begeerlijke thema’s.

Antwerp Concours was in ieder geval weer genieten. Zelfs op de parkeerplaats. Die mag je natuurlijk nooit overslaan. Nagenieten kan in dit uitgebreide fotoverslag. Ook benieuwd naar de 2021-editie? Check dan ook dit fotoverslag.