Autonieuws

Alpine strikt voetballegende als ambassadeur

februari 17, 2023

Alpine stelde zijn kersverse ambassadeur voor tijdens de presentatie van de nieuwe Formule 1-bolide van het BWT Alpine F1 Team. De presentatie van de Alpine A523 waarmee de coureurs Pierre Gasly en Esteban Ocon komende seizoen de strijd aangaan, stond al lang en breed gepland. Maar dat ook Zinedine Zidane op het podium verscheen, was best een verrassing.

Als een voetballegende als Zidane ergens verschijnt, duiken de camera’s er meteen op. Voor Alpine ideaal om met hulp van zijn charisma en bekendheid extra aandacht te creëren voor het merk en een bepaalde boodschap over te brengen. Zo zal Zidane zich in zijn rol als ambassadeur vooral inzetten voor het diversiteitsprogramma van Alpine, om jong talent gelijke kansen te bieden in de auto-industrie, in de Formule 1 en daarbuiten. “Ik denk dat het belangrijk is om kinderen te vertellen dat zij op een dag de kampioenen van morgen kunnen worden en altijd in hun dromen moeten geloven, waar ze ook vandaan komen en welk pad ze ook bewandelen in het leven. Dit project van Alpine is bedoeld om te helpen dit mogelijk te maken”, aldus Zidane.

Sinds zijn vertrek als coach van Real Madrid in 2021 is Zidane clubloos. Genoeg tijd dus om af en toe een Formule 1-race te bezoeken. De pitbox van het Alpine F1 Team zal dan wat vaker in beeld verschijnen, is de verwachting. Bovendien is Zidane naar eigen zeggen een autosportliefhebber. “De visie en concrete aanpak van Alpine spreekt mij aan, terwijl ik als Fransman een speciale band heb met Alpine én Formule 1-fan ben.”

ZIE OOK: Rijtest + video Alpine A110 GT (2023)