Autonieuws Geen onderdeel van een categorie

Alles wat je moet weten over de Mercedes-Benz W204 – 5 veelvoorkomende problemen

maart 28, 2022

1. Rammelende voorwielophanging bij oudere modellen

Een veel voorkomend mankement is dat de ophanging aan de voorkant rammelende geluiden begint te maken. Dit komt veelal voor bij de oudere variant van de W204 C-Klasse. Doordat de W204 alweer een iets ouder model is, gebeurd dit steeds vaker. Het probleem kan verschillende oorzaken hebben, zoals de vering, of het relais (een schakelaar).

2. Verroeste remleidingen

Bij dit type Mercedes is het niet ongebruikelijk dat de remleidingen na verloop van tijd verroest raken. Daarom is het essentieel dat de remleidingen altijd goed worden gecontroleerd. De oorzaak van het probleem is logischerwijs de leeftijd van de auto.

3. Elektrische sleutel wordt niet herkend door het voertuig

Het wil nog weleens gebeuren dat de elektrische sleutel niet herkend wordt door de auto. Dit heeft in veel van de bekende gevallen te maken met de sensorring. Het gevolg hiervan is dat je de auto niet kan starten. De oplossing van dit probleem is best simpel: gewoon een nieuwe sleutel kopen. Je lokale Mercedes-Benz-dealer zal je wel een rekening sturen van rond de 350 euro.

4. Krakende buitenspiegels

Een vaak omschreven kwaal bij W204’s is het kraken van de elektrische buitenspiegels. Bij het in- of uitklappen is dan een krakend geluid te horen aan de buitenspiegels. Dit is overigens vaak vanuit de fabriek al zo. Sommige mensen zullen zich er mateloos aan ergeren, anderen zullen het niet eens merken.

5. Schokkerige transmissie

Bij de W204 C-Klasse is er een kans dat het schakelen niet meer helemaal lekker gaat. In de meeste gevallen is er een simpele oorzaak: olievervuiling. Hier is een vrij simpele oplossing voor, namelijk het vervangen van de olie. Dit proces wordt flushen genoemd. Het wordt aangeraden om dit preventief te doen. Het beste is om dit na elke 60.000 gereden kilometers te doen.

Mercedes-Benz C63 AMG

De snelste versie van de W204 is logischerwijs de AMG-versie. Deze is geleverd met een 6.2-liter V8, met 457 pk. Dit is hetzelfde blok als in de SLS AMG. De auto is voorzien van een zeventrapsautomaat, die de C63 van 0 naar 100 km/u laat gaan in slechts 4,5 seconden. Ook is er een iets krachtigere C63 AMG, namelijk de C63 AMG Edition 507.

Andere varianten van de W204

De W204 is in veel verschillende varianten geleverd, zo zijn er diesels, hybrides en benzineauto’s geproduceerd. Mercedes-Benz heeft bij de W204 de nadruk gelegd op wegligging, veiligheid en comfort. In 2011 kreeg de W204 een facelift. Zo kwamen er wat kleine uiterlijke wijzigingen, zoals een andere grille en nieuwe koplampen. Ook het interieur moest eraan geloven en kreeg een grote update.