Achtergrond Autonieuws

Alles over de nieuwe MG3 Hybrid+

maart 6, 2024

Aandrijflijn MG3 Hybrid+

De MG3 heeft een grotere batterij en een sterkere elektromotor ten opzichte van andere hybrides in het B-segment. Het is een conventionele hybride, dus geen plug-in hybride. De vijf kernelementen van het nieuwe Hybrid+ systeem zijn de motor, transmissie, accu, elektromotor en generator. De MG3 Hybrid+ beschikt over een 75 kW (102 pk) sterke viercilinder 1,5-liter benzinemotor met Atkinson-cyclus, een 100 kW (136 pk) sterke elektromotor en een separate generator.

Systeemvermogen

De MG3 Hybrid+ produceert een gecombineerd vermogen van 143 kW (194 pk) en heeft een verbruik van 4,4 l/100 km (WLTP) en een gemiddelde CO2-uitstoot van 100 g/km (WLTP). De batterij heeft een capaciteit van 1,83 kWh. De MG3 is met zijn acceleratie van 0-100 km/u in 8,0 seconden de snelst accelererende hybride in het B-segment. De acceleratie van 80-120 km/u verloopt in slechts 5,0 seconden. De maximumsnelheid in uitsluitend elektrische modus bedraagt 80 km/u.

MG3 Hybrid+

Verschillende rijmodi

De MG3 Hybrid+ kiest volautomatisch uit de volgende rijmodi:

Bijzondere transmissie

De MG3 Hybrid+ heeft een speciale automatische transmissie met drie versnellingen. Bestuurders kunnen het reactievermogen van de MG3 aanpassen met de keuze uit drie rijmodi: Eco, Standard en Sport. De Eco-modus is gekalibreerd voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik en zorgt voor een gedoseerde gasrespons, terwijl de Standard-modus een mix biedt tussen zuinigheid en prestaties. De Sport-modus is de meest alerte rijmodus.

MG3 Hybrid+

Uitvoeringen MG3 Hybrid+

De MG3 Hybrid+ wordt in Europa leverbaar in drie verschillende uitvoeringen: Standard, Comfort en Luxury. Een opvallend kenmerk voor alle uitvoeringen is de cockpit met twee schermen, een digitaal instrumentencluster van 7-inch en een centraal infotainmentscherm van 10,25-inch. De ingenieurs van MG hebben veel aandacht besteed aan de graphics en het reactievermogen van de schermen. De reeks pianotoetsschakelaars op de middenconsole maximaliseert de veiligheid en het bedieningsgemak tijdens het rijden.

Uitrusting

Satellietnavigatie en smartphone-integratie via Apple CarPlay/Android Auto is standaard op alle uitvoeringen. MG iSMART biedt connectiviteitsniveaus en functies aan MG3-rijders die eerder worden geassocieerd met premiummodellen. Andere hoogtepunten van de standaarduitrusting zijn onder meer airconditioning, een audiosysteem met zes luidsprekers en Bluetooth-verbinding, vier USB-poorten, parkeersensoren achter en een parkeercamera.

Extra luxe

De rijker uitgeruste uitvoeringen zijn onder meer standaard voorzien van  lederen bekleding, keyless entry, verwarmde voorstoelen, stuurwielverwarming en een 360 graden camera. De MG3 is ook uitgerust met de nieuwste Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). De veiligheid wordt vergroot dankzij de MG Pilot-technologie, waaronder Lane Keep Assist met Lane Departure Warning System, Adaptive Cruise Control, Forward Collision Warning en Traffic Jam Assist.

MG3 Hybrid+

Personaliseren

Klanten kunnen hun MG3 personaliseren met verschillende opties waaronder lichtmetalen velgen en led-koplampen. Hij is in Europa beschikbaar in zeven verschillende kleuren: Pebble Black, Dover White, Cosmic Silver, Pastel Yellow, Diamond Red, Hampstead Grey en Como Blue.

Informatie over de Nederlandse prijzen, beschikbaarheid en specificaties van de MG3 Hybrid+ worden in aanloop naar de introductie bekend gemaakt. Ook voor deze nieuwe compacte MG geldt de garantie van zeven jaar of 150.000 kilometer.

Technische gegevens MG3 Hybrid+

Aandrijflijn                                           Hybrid+
Motor                                              1.5 Atkinson-cycle viercilinder benzine
Motorvermogen (kW)          75 (max)
Motorkoppel (Nm)               128 (max)
Vermogen elektromotor (kW)    100 (max)
Koppel elektromotor (Nm)          250 (max)
Gecombineerd vermogen (kW)    143 (max)
Gecombineerd koppel (Nm)    425 (max)
Transmissie                                     Drietraps automaat
Batterijcapaciteit                         1.83kWh – 350V
Aangedreven wielen                          Voor
Maximum snelheid (km/u)                   170
0-100 km/u acceleratie (sec)                8.0 
80-120 km/u acceleratie (sec)            5.0
CO2 (g/km)                                          100*
Brandstofverbruik (l/100km)  4.4*
Hoogte (mm)                    1.502
Lengte (mm)                             4.113
Breedte (mm) 1.797
Wielbasis (mm)                            2.570
Leeg gewicht (kg)                            1.285
Capaciteit bagageruimte (liters)           293
Aantal zitplaatsen 5

MG3 Hybrid+

MG3 Hybrid+

MG3 Hybrid+