Autonieuws

Alfa Romeo Tonale Edizione Bambini is dé perfecte auto voor kersverse ouders

maart 30, 2023

Rommel

Uit een onderzoek van Alfa Romeo blijkt dat 59% van jonge ouders het belangrijk vindt dat het interieur van hun auto schoon is, maar dat dit onmogelijk is als je met kinderen reist. Bijna de helft (48%) van de ondervraagden ouders noemt hun auto rommelig of slordig. Meer dan de helft (56%) van de respondenten gaf zelfs toe zich te schamen om iemand anders in de auto te hebben, vanwege de rommel die hun kinderen hebben gemaakt.

Ingenieus

Tijd om daar verandering in te brengen, vinden ze bij Alfa Romeo. Het merk heeft een conceptversie van zijn nieuwste SUV onthuld, die is voorzien van allerlei zaken die het reizen met kinderen minder stressvol maakt. Denk aan een ingebouwde uitschuifbare babyverschoontafel, een babyfoon voorin de auto en een reeks extra opbergmogelijkheden. Dit alles terwijl “het premiumgevoel en de kenmerkende stijl van Alfa Romeo behouden blijven”.

Babyverschoontafel

Met de Edizione Bambini hoef je je kind nooit meer ergens op een wastafel in een wegrestaurant te verschonen. De auto heeft een op maat gemaakte babyverschoontafel, die vlak onder de hoedenplank verstopt zit. Je kunt hem eenvoudig uitschuiven en zit precies op de goede hoogte. Hij is voorzien van een mat die je eenvoudig thuis kunt schoonmaken. De ‘tafel’ is afgewerkt in hetzelfde materiaal als de rest van de bekleding en er pronkt een groot Alfa Romeo-logo op. Alleen Italianen kunnen een stijlvolle verschoontafel verzinnen. Onder de tafel is nog voldoende ruimte voor een aantal koffers of de dagelijkse boodschappen.

Babyfoon

Uit het onderzoek van Alfa Romeo blijkt ook dat 43% van de ouders stress krijgt van het feit dat ze geen idee hebben wat hun kind tijdens het rijden uitspookt op de achterbank. De Edizione Bambini is daarom uitgerust met een babyfoon. Achter de voorstoelen zitten camera’s, gericht op de achterbank. Via een app hebben passagiers op de voorstoel zo altijd zicht op hun kind. Om de kinderen te vermaken, beschikt de auto ook over tablethouders aan de achterkant van de bestuurders- en voorpassagiersstoel.

Schoonmaken

Voor afval, zoals snoeppapiertjes of tissues, is de Tonale Edizione Bambini uitgerust met een afvalbak van zes liter. De prullenbak zit in de voetruimte achter de middenconsole bevestigd en kan desgewenst volledig worden verwijderd. Voor het schoonmaken van het interieur onderweg is een autostofzuiger opgeborgen in de bagageruimte, die onderweg kan worden opgeladen via de 12V-aansluiting.

Lees ook: