Autonieuws

Alfa Romeo Quadrifoglio Super Sport komt in twee smaken

mei 15, 2024

Alfa Romeo Quadrifoglio Super Sport

Beide Quadrifoglio Super Sport-modellen beschikken over een 2,9-liter V6-motor met een vermogen van 382 kW (520 pk). Alfa Romeo combineert de boel met een mechanisch sperdifferentieel met een vergelijkbare afstemming als bij de Giulia GTA. Deze voorziening optimaliseert de koppeloverdracht en verhoogt de stabiliteit en wendbaarheid. Om het gewicht te drukken gebruiken de Italianen aluminium voor de motor en koolstofvezel voor de transmissie-as, motorkap, spoilers en zijskirts. De Giulia heeft ook nog een actieve koolstofvezel frontsplitter die de luchtstroom onder de auto regelt om de stabiliteit te verbeteren. Een Akrapovic-uitlaatsysteem is optioneel. Niet twijfelen, altijd doen.

Nieuw Quadrifoglio logo

Ter gelegenheid van de speciale Quadrifoglio Super Sport heeft het Alfa Romeo Centro Stile gewerkt aan een herinterpretatie van het Quadrifoglio-logo. Voor het eerst in de ruim 100-jarige geschiedenis van het logo ligt het groene klavertje vier op een zwarte achtergrond in plaats van een witte, wat het iconische wapen nog meer durf en stevigheid geeft.

Close-up van het metallic zwarte oppervlak van een auto met een driehoekig embleem met een groen klavertje vier, emblematisch voor Alfa Romeo's Quadrifoglio Super Sport-erfenis.

Kenmerken Alfa Romeo Quadrifoglio Super Sport

De Giulia en Stelvio Quadrifoglio Super Sport worden ook gekenmerkt door het veelvuldige gebruik van koolstofvezel, de gepolijste lichtmetalen wielen in 19-inch (Giulia) of 21-inch (Stelvio) en nieuwe zwarte remklauwen. Beide gelimiteerde modellen zijn beschikbaar in de carrosseriekleuren (drielaags) Rosso Etna, (metallic) Nero Vulcano en Bianco Alfa (alleen Giulia). Kopers kunnen ook rekenen op ‘3+3’-koplampen met nieuwe, adaptieve full-led-matrixverlichting met antiverblinding en aanpasbaar grootlicht, voor extra energiebesparing, verbeterde zicht in de duisternis en minder vermoeide ogen bij lange nachtelijke ritten.

Interieur

In het interieur debuteert de speciale afwerking in rood 3D-koolstofvezel, te zien op het dashboard, de middentunnel en de deurpanelen. De hoofdsteunen van de voorstoelen zijn versierd met het ‘Super Sport’-logo in rood stiksel en het productienummer van het gelimiteerde model in zwart. Het stuurwiel is bekleed in leder en Alcantara met zwart stikwerk en accenten van koolstofvezel. Verder is het instrumentenpaneel voorzien van een historisch ‘telescopisch’ ontwerp en een digitaal 12,3-inch TFT-scherm voor toegang tot alle gegevens van de auto en de instellingen voor de ADAS.

Alfa Romeo Giulia en Stelvio Quadrifoglio Super Sport 2024
Alfa Romeo Giulia en Stelvio Quadrifoglio Super Sport 2024

Evolved, Relax en Heritage

In de Quadrifoglio Super Sport wordt, naast de drie instellingen die beschikbaar zijn in het Alfa Romeo-gamma – Evolved, Relax en Heritage – ook de exclusieve ‘Race’-configuratie aangeboden. In deze modus wordt alle essentiële informatie samengebracht op het centrale beeldscherm: de toerenteller, snelheidsmeter en schakelindicator voor bestuurders die handmatig willen schakelen. De lay-out kan worden aangepast door aanvullende informatie in de zijbalken te plaatsen, inclusief momentopnamen van de prestaties.

Alfa Romeo 6C 1500 Super Sport in de Mille Miglia

In 1928 nam Alfa Romeo met zes auto’s deel aan de tweede editie van de Mille Miglia, beter bekend als de ‘mooiste race ter wereld’. Een van de modellen, een Alfa Romeo 6C 1500 Super Sport met de initialen MMS (‘Mille Miglia Speciale’), werd bestuurd door het duo Giuseppe Campari en Giulio Ramponi. In het eerste deel van de race lieten zij de dreiging van de drie Bugatti’s achter zich. Bij de controlepost in Rome namen Campari en Ramponi de leiding die zij niet meer uit handen gaven en daarmee de overwinning van Alfa Romeo in de Mille Miglia veiligstelden. Na de marathon van 1.621 kilometer bereikten slechts 40 van de 82 starters de finish. Voor Alfa Romeo was het de eerste in een reeks van elf overwinningen in de Mille Miglia, een record dat ongeëvenaard zou blijven.


Een strakke zwarte Alfa Romeo Quadrifoglio sedan staat geparkeerd in een geplaveide straat naast een gebroken wit gebouw met boogramen en deuropeningen.


Een Alfa Romeo Quadrifoglio rijdt op een heldere dag over een schilderachtige weg met bergen en water op de achtergrond.


Een zwarte Alfa Romeo sedan staat geparkeerd op een racecircuit naast rode en witte garagegebouwen onder een bewolkte hemel. De auto, mogelijk een Quadrifoglio- of Super Sport-model, beschikt over dubbele uitlaten en is voorzien van een kentekenplaat.


Een zwarte Alfa Romeo Quadrifoglio sedan die op een racecircuit rijdt met groene, witte en rode markeringen op de stoep, van achteren gezien.


Een zwarte Alfa Romeo-sportsedan met Italiaanse kentekenplaten rijdt op een racecircuit met schilderachtig groen en een gebogen asfaltweg met rood, wit en groen geschilderde randen. Het Quadrifoglio-model weeft moeiteloos door de uitdagende rondingen.


Een strakke Alfa Romeo Quadrifoglio staat geparkeerd op het circuit van een racecircuit, met rode en gele garagedeuren die een levendige achtergrond vormen.


Close-up van de dubbele uitlaatpijpen van een auto met een koolstofvezelafwerking, die de lucht weerspiegelen en omgeven zijn door een glanzend verfoppervlak. Dit Alfa Romeo Quadrifoglio-model straalt een aura uit van verfijnde prestaties en Italiaans vakmanschap.


Alfa Romeo Giulia en Stelvio Quadrifoglio Super Sport 2024


Twee zwarte Alfa Romeo Quadrifoglio-auto's, zij aan zij, te hard rijdend op een racecircuit met lege tribunes en een Mugello Circuit-bord zichtbaar op de achtergrond.


Alfa Romeo Giulia en Stelvio Quadrifoglio Super Sport 2024


Close-up van het metallic zwarte oppervlak van een auto met een driehoekig embleem met een groen klavertje vier, emblematisch voor Alfa Romeo's Quadrifoglio Super Sport-erfenis.


Close-up van de koolstofvezel zijspiegel van een Alfa Romeo Quadrifoglio tegen een bewolkte hemelachtergrond, die de essentie van Super Sport-techniek vastlegt.


Binnenaanzicht van een moderne Alfa Romeo-auto met een met leer bekleed stuur, een digitaal dashboard, een aanraakscherm en verschillende bedieningselementen op de middenconsole. Het Quadrifoglio-embleem voegt een vleugje erfgoed en prestatieflair toe.


Interieur van een Alfa Romeo Quadrifoglio met zwartleren stoelen, een strak dashboard met geavanceerde bedieningselementen en rode stiksels op de stoelen en hoofdsteunen.


Close-up van de middenconsole van Alfa Romeo met een versnellingspook, bedieningsknoppen en knoppen, allemaal tegen een gestructureerde achtergrond met bekerhouders, die het verfijnde ontwerp van hun Quadrifoglio-model uitstraalt.


Close-up van het dashboard van een auto met zwarte en rode stiksels, een gestructureerde afwerking en een emblematisch Quadrifoglio-embleem. Een ventilatierooster en een deel van het infotainmentscherm zijn zichtbaar en stralen de sportieve elegantie uit die synoniem is aan Alfa Romeo.


Close-up van de hoofdsteun van een auto, voorzien van zwart leer met rode stiksels en het geborduurde logo en de tekst 'Tiguan Super Sport 1 uit 175', wat duidt op een model in beperkte oplage.


Een zwarte sportberline van Alfa Romeo staat geparkeerd in een geplaveide straat naast een beige stenen gebouw met rechthoekige ramen, waar het Quadrifoglio-embleem goed zichtbaar is.


Voor de ingang van een gebouw staat tussen twee kolommen een Alfa Romeo met kenteken "AR 020CQ" geparkeerd.


Een zwarte Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio staat geparkeerd voor een witstenen gebouw met structuur en gebogen deuropeningen en ramen. Op het kenteken staat "AR 024GQ".


Een strakke zwarte Alfa Romeo staat geparkeerd in een geplaveide straat voor een stenen gebouw met boogramen.


Een zwarte luxe SUV, mogelijk een Alfa Romeo Quadrifoglio, staat geparkeerd in een geplaveide straat naast een groot stenen gebouw. Op het kenteken van het voertuig staat "AR 002 JQ".


We zien een zwarte SUV, mogelijk een Alfa Romeo Quadrifoglio, rijden op een bochtige weg naast een grote watermassa met bergen op de achtergrond.


Een donkergrijze Alfa Romeo Quadrifoglio-sportwagen wordt vanuit een hoge hoek getoond, terwijl hij te hard rijdt op een racecircuit met rode, witte en groene stoepranden.


Binnenaanzicht van een Alfa Romeo Quadrifoglio met een zwart lederen stuur, een centraal touchscreen-display en lederen stoelen. Het dashboard en de middenconsole zijn voorzien van rode stiksels en koolstofvezelaccenten, waardoor het een Super Sport-esthetiek krijgt.


Interieur van een moderne Alfa Romeo met zwartleren stoelen met rode stiksels, een middenconsole met bedieningselementen en een gedeeltelijk open schuifdak, tegen een achtergrond van betonnen muren. De fijne details van de Quadrifoglio stralen luxe en sportiviteit uit.