Autonieuws

Alfa Romeo 33 Stradale keert terug! En hoe!

augustus 30, 2023

Alfa Romeo 33 Stradale

Alfa Romeo keert met de 33 Stradale terug naar de wereld van ‘fuoriserie’ met op maat gemaakte modellen. Carrozzeria Touring Superleggera produceert in opdracht van Alfa Romeo slechts 33 exemplaren van de Alfa Romeo 33 Stradale. Alle auto’s zijn overigens al verkocht. De vanafprijs wordt niet genoemd.

Bottega-team

De exclusiviteit van de tweezits coupé wordt onderstreept door de zogeheten ‘Bottega’: een team van Alfa Romeo-professionals dat klanten vanaf het begin betrekt bij het proces om een gepersonaliseerde auto te creëren. Het is zelfs mogelijk om als koper het chassisnummer persoonlijk te ‘ondertekenen’.

Twee aandrijflijnen

De nieuwe Alfa Romeo 33 Stradale is een bijzondere supercar. Dat komt omdat de auto verkrijgbaar is met twee aandrijflijnen. Alfa Romeo levert de 33 Stradale met een 3,0-liter V6 twinturbo benzinemotor met meer dan 620 pk, of met volledig elektrische aandrijving met ruim 750 pk vermogen en een geschatte actieradius van 450 km (WLTP). De beoogde topsnelheid bedraagt 333 km/u, terwijl de acceleratie van 0-100 km/u binnen drie seconden voltooid is. Net zo indrukwekkend zijn de remprestaties: van 100 km/u naar stilstand in minder dan 33 meter. Het cijfer ‘3’ is kennelijk erg belangrijk voor Alfa Romeo.

Alfa Romeo 33 Stradale 2023

De grote baas aan het woord

Met de nieuwe Alfa Romeo 33 Stradale wilden we iets creëren dat het merk en diens historie kenmerkt en Alfisti trots maakt. Een dergelijk resultaat kon alleen worden bereikt dankzij de expertise, het harde werk en de passie van ons team. Met de steun van het management dat de duidelijke ambitie heeft om bij te dragen aan het schrijven van nieuwe hoofdstukken voor de toekomst van het merk, met respect voor zijn unieke geschiedenis. Dit is het eerste ‘fuoriserie’-model van het merk sinds 1969 en zal niet de laatste zijn”, zegt Jean-Philippe Imparato, CEO van Alfa Romeo.

Sexy design Alfa Romeo 33 Stradale

Je ziet aan alles dat de klassieke 33 Stradale als inspiratie heeft gediend voor deze nieuwe variant. Het profiel van de supercar oogt dynamisch en slank. Kenmerken zijn ‘elytra’ vleugeldeuren en twee grote luchtinlaten aan de zijkant. Dankzij de hoekopening van de portieren en het grote zonnedak genieten inzittenden van een uniek uitzicht. De afgeknotte achterkant, V-vormige graphic en ronde achterlichtunits maken het feest compleet.

Valtteri Bottas

Het model is opgebouwd uit een aluminium H-frame chassis en een koolstofvezel monocoque voor maximale stijfheid en gewichtsreductie. Saillant detail: Alfa Romeo F1 Team-coureur Valtteri Bottas is betrokken bij de finale afstelling van de 33 Stradale om sensationele circuitprestaties te garanderen, maar ook dagelijks bruikbaarheid op de openbare weg. Zonder meer een sensationele auto van een merk met een rijke historie. Alfisiti zullen trots zijn. Wij stiekem ook.Alfa Romeo 33 Stradale 2023Alfa Romeo 33 Stradale 2023