Autonieuws

Al 100.000 Europeanen kochten een Nissan met e-Power-aandrijflijn

januari 29, 2024

E-Power, wat is dat?

Mocht je het gemist hebben, Nissan-modellen die beschikken over e-POWER-technologie rijden altijd elektrisch, zonder dat je ze hoeft op te laden. Hoe werkt dat? De wielen worden altijd via een elektromotor aangedreven. Daardoor heb je de voordelen van elektrisch rijden: soepele, lineaire acceleratie en een stille aandrijflijn. Waarom hoef je nooit te laden? Simpel: onder de motorkap ligt ook nog een benzinemotor, die stroom opwerkt voor de elektromotor. Daarnaast wint het systeem ook energie terug door regeneratie tijdens het uitrollen en afremmen. Laden is dus niet nodig, je gooit de tank gewoon binnen een paar minuten vol.

Populair

Inmiddels zijn er al 100.000 voertuigen in Europa op de weg die gebruikmaken van deze techniek. Het gaat om 65.367 exemplaren van de Qashqai en 34.663 van de X-Trail. Uit feedback van e-POWER-klanten blijkt dat ze vooral de stilte waarderen en het makkelijke rijden.

Krachtig

Dankzij de aandrijflijn kunnen klanten niet alleen grote afstanden afleggen met een elektromotor, maar is trekken ook geen probleem. De Nissan X-Trail E-Power mag tot 1.800 kilogram trekken, waardoor hij door de ANWB Kampeerkampioen werd uitgeroepen tot ‘Trekauto van het Jaar 2023’.