Autonieuws

AC Schnitzer maakt politieauto van de BMW i4

december 10, 2022

AC Schnitzer

AC Schnitzer is een Duits bedrijf en gespecialiseerd in het verfraaien van BMW’s. Het bedrijf is opgericht in 1987 in Aken. De Duitse politiemacht heeft een jarenlange samenwerking met het tuningbedrijf. Dit jaar geeft de tuner de BMW i4 M50 heel wat upgrades en de kleurstelling van de Deutsche Polizei. De BMW is daarmee kant-en-klaar om boeven te vangen.

Upgrades

De auto is voorzien van heel wat visuele tuning, zoals een verlagingspakket. Dit maakt dat hij ongeveer 20 millimeter zakt aan de voorkant en 25 millimeter aan de achterkant. Verder zijn er spoilers en splitters op de i4 aangebracht, waardoor hij net wat aerodynamischer wordt. Ook is er een achterspoiler aangebracht die doet denken aan de spoiler op de BMW M2 CS. De pedalen zijn vervangen door aluminium exemplaren. Het feest wordt afgemaakt door de zwaailampen die op het dak zijn gemonteerd.

Veilig tunen

De BMW i4 door AC Schnitzer is onderdeel van een campagne die aandacht vraagt voor het veilig (en legaal) tunen van auto’s. Het project heet ‘Tune it! Safe!’, en de voertuigen die voor deze campagne geprepareerd worden, moeten het goede voorbeeld geven voor autoliefhebbers. Met deze BMW i4 M50 is dat heel goed gelukt, kijk hieronder maar eens!





























BMW i4 van de Polizei