Autonieuws

AC-laden: Shell gooit prijs per kWh bij laadpaal omhoog

oktober 28, 2022

Tariefwijziging laadpalen Shell

Het Shell Recharge-netwerk is te vinden bij de reguliere Shell-tankstations. Handig voor bezitters van EV’s, want die kunnen hun elektrische auto even snel bijladen, met AC (normaal laden) of met DC (snelladen). Shell kondigt een tariefwijziging aan die met ingang van 31 oktober 2022 in gaat. In het bijzonder stijgen de tarieven per kWh (kilowattuur) voor AC-laden. Dit bedrag per kWh stijgt van 40 naar 46 eurocent.

Tarief snelladers

Het tarief per kilowattuur bij snelladers van Shell Recharge blijft ongewijzigd. Dat komt omdat de tarieven eerder al met dertig procent stegen. Met ingang van 31 oktober betaal je nog steeds 68 eurocent per kWh. Dit tarief geldt alleen voor roaming partners van Shell Recharge. Als je met een Shell Recharge-laadpas bij een andere laadprovider je auto aan de oplader hangt, betaal je vanaf 31 oktober 2022 een bedrag van 0,83 eurocent per kWh. Voorheen was dat ook al 0,83 eurocent.

Overzicht Shell-laadtarieven per 31-10-2022 binnen Nederland:

Laadpunt categorie Prijs per kWh (incl. btw)
Shell Recharge netwerk
Snelladers (DC) €0,68
Community by Shell Recharge Variabel – bekijk prijzen in de app
Roamingnetwerk*
Snelladers (DC) €0,83
Reguliere laadpunten (AC) €0,46

Transactiekosten

Voor alle laadsessies worden € 0,32 transactiekosten gerekend met een maximum van € 6,32 per maand. Dit staat gelijk aan 20 laadsessies per maand.

BTW-verlaging

In de genoemde tarieven is het effect van de tijdelijke btw-verlaging op energie van 21% naar 9% van de Nederlandse overheid meegenomen. Deze tijdelijke verlaging is geldig tot en met 31 december 2022. Daarna mag je dus rekenen op een prijsstijging. Nog even en het tarief per kWh komt uit op 1 euro of meer. Laden is dan haast net zo duur als het tanken van benzine of diesel.

Forse winsten in 2022

Shell profiteerde in het derde kwartaal van 2022 van de sterk gestegen prijzen van gas en die van lng (vloeibaar gas). In tweede kwartaal van 2022 noteerde Shell nog een winst van bijna 11,5 miljard dollar. In twee kwartalen dus ongeveer 21 miljard dollar winst.