Autonieuws

Aanschouw de volgende generatie Toyota C-HR, soort van

december 6, 2022

Toyota C-HR Prologue oogt heel realistisch

De Toyota C-HR Prologue is volgens de Japanse autofabrikant een eerste, zeer reële visie van een nieuw model dat binnenkort op de Europese wegen verschijnt. De Prologue maakt direct duidelijk dat Toyota vasthoudt aan de eigenschappen die zo herkenbaar zijn voor de C-segment SUV. Ook de opvolger krijgt dus diamantvormige carrosserie. Grotere wielen met kortere overhangen versterken de uitstraling van het exterieur.

Aandrijflijnen

Toyota brengt de volgende generatie niet alleen als C-HR Hybrid op de markt, maar ook als plug-in hybride versie. Specificaties kan Toyota nog niet noemen. Maar vermoedelijk neemt het model de PHEV-aandrijflijn van de nieuwe Prius Plug-in Hybrid over. Die heeft 223 pk (164 kW) vermogen en tot 69 kilometer elektrische actieradius.

Toyota C-HR Prologue

Drie kleuren

Bijzonder aan de Prologue is het derde kleuraccent: ‘Sulphur’ over metaalzilver en gerecycled carbonzwart. Deze nieuwe kleur is doelbewust ontworpen om extra om op te vallen in een driekleurige optie (tri-tone).

Geschiedenis Toyota C-HR

Op de Autosalon van Parijs in oktober 2014 debuteerde de Toyota C-HR concept. Twee jaar later ging het model in productie. De huidige generatie werd ‘geboren’ in ED2, het Europese hoofdkwartier van Toyota voor designontwikkeling in Zuid-Frankrijk. Logischerwijs is de Prologue ook in ED2 tot stand gekomen. “Onze missie was om meer dan ooit onze grenzen te verleggen. We kijken er ontzettend naar uit om onze nieuwe C-HR te introduceren”, zegt Lance Scott, Design Director bij ED2.
Toyota C-HR Prologue