Autonieuws

7 x redenen waarom je ook moet gaan toeren met de motor

augustus 19, 2022

Gevoel van vrijheid

Laten we maar meteen met de spreekwoordelijke deur in huis vallen: motorrijden geeft gewoon een kick! Het gevoel om één te zijn met je ijzeren ros en overal heen te kunnen gaan waar je maar wilt. Het is de ultieme vrijheid. Je maakt snelheid, bedwingt bochten en verslaat de kilometers. Dat geluid, de wind, de geur; het is met niets te vergelijken. Jij hebt de macht en de kracht om het asfalt te veroveren en de wereld te verkennen!

Het hele jaar door

Dankzij de zachte winters van de laatste jaren is de motor het gehele jaar door een fijn en praktisch vervoersmiddel. De weersomstandigheden en temperaturen vormen bijna nooit meer een belemmering om op de motorfiets te stappen.

Motor is mobieler dan de auto

Met de motorfiets ben je een stuk mobieler dan met de auto. Ook kleine weggetjes en plekjes kun je berijden. Waar je met een auto niet verder kunt, kan dat met een tweewieler vaak wel. Dit geldt ook wanneer het onderweg erg druk is.

Gemakkelijk parkeren

Ook parkeren is een stuk gemakkelijker. Jij hebt aan een smal parkeerplekje al genoeg. Dus ook tussen twee dubbel geparkeerd auto’s kun jij je motorfiets makkelijk stallen.

Tip: Wil je met een vriend of groep de weg op? Kies dan een motorhelm van Helmonline met communicatiesysteem.

Lagere brandstofkosten

Zeker nu de brandstofprijzen zo hoog zijn, is motorrijden de moeite waard. Een motorfiets gebruikt namelijk aanzienlijk minder brandstof dan een auto. Moet jij dagelijks flink wat kilometers afleggen naar je werk? Dan is het veel voordeliger om te gaan toeren met je motor!

Wereldvrienden

Als rijder ken je ‘de groet’ waarschijnlijk wel; de puntige vinger of handgebaar dat motorrijders onderling maken. Het zorgt voor een speciale kameraadschap tussen rijders onder elkaar. Als je gaat toeren met je motor, geeft het je een fijn gevoel om onderweg talloze ‘wereldvrienden’ tegen te komen.

Tot rust komen

Lekker toeren met de motor is enorm rustgevend. Het rijden alleen al is een goede uitlaatklep. En wanneer je dan ook nog onderweg bent naar een mooie locatie met een paar vrije dagen in het voorruitzicht, kan jouw dag niet meer stuk!

Goed voorbereid op reis

Of je nu langer gaat toeren of simpelweg naar je werk gaat, het is wel belangrijk dat je op een goede machine zit. Geef je motorfiets regelmatig en voor elke grote tocht een onderhoudsbeurt. Check onder meer of remmen, verlichting, ketting en banden nog in orde zijn. Voor je veiligheid en rijcomfort is een goede, goed passende helm ook van essentieel belang. Ook kwalitatief hoogwaardige motorkleding is erg fijn om te dragen.

Dit artikel is mede geschreven door Helmfanaat Rick Meijers.