Autonieuws

4 redenen waarom je niet op de nieuwe Mini moet wachten

februari 9, 2022

De Mini Resolute Edition is waarschijnlijk de laatste nieuwe uitvoering van de huidige Mini. Zijn opvolger is zo goed als klaar. Deze wordt naar verwachting in de eerste helft van 2022 onthuld. Toch zijn er genoeg redenen te bedenken om je geduld níet op de proef te stellen en je portemonnee te trekken voor de Mini Resolute Edition. We noemen de volgende 4 redenen:

1: de Mini Resolute Edition is extra compleet uitgerust

Mini geeft voor de Resolute Edition een standaarduitrusting op met Steptronic Sport transmissie, Comfort Plus Pakket, Driving Assistant Pakket en Connected Navigation Pakket. Tja, dan weet je nog niet veel. In normaal Nederlands komt dit neer op onder andere: een verwarmd stuurwiel, verwarmbare voorstoelen, navigatie met 8,8-inch touchscreen, Apple CarPlay, een achteruitrijcamera en een 7-trapsautomaat (tekst loopt door onder de foto).

mini_resolute_edition_voorzijde

2: deze Mini ziet er hartstikke leuk uit

We noemen bijvoorbeeld de carrosseriekleur ‘Rebel Green’. Overigens met excuses van Mini aan de eigenaren van een Mini John Cooper Works; de donkergroene kleur was voorheen exclusief voor hun uitvoering bedoeld. Het dak en de buitenspiegelkappen zijn uitgevoerd in wit, maar over zwart doet Mini niet moeilijk. Verder zien we bepaalde designaccenten in de stijlvolle kleur ‘Resolute Bronze’, zoals de omlijsting van de koplampen, grille en achterlichten.

mini_resolute_edition_cabrio

3: Mini is lekker sportief

Volgens zijn maker geeft de Mini Resolute Edition dat typische Go-Kart gevoel van Mini. Dat is niet meer dan een marketingterm voor zijn sportieve rijeigenschappen, maar toegegeven: een Mini ligt inderdaad als een kart op de weg. De strepen op de motorkap (van licht- naar donkerbrons), de standaard sportstoelen met een combinatie van stof en synthetisch leder en de zwartkleurige 18-inch wielen (m.u.v. Mini Electric) benadrukken het sportieve karakter.

mini_resolute_edition_electric

4: volop keuze

De Mini Resolute Edition is er als 3-deurs, 5-deurs, Cabrio én Electric. Volop keuze dus. De prijzen van de Resolute Edition beginnen bij 37.490 euro voor de 3-deurs. Met 2 deurtjes extra kun je rijden vanaf 38.490 euro. Liever de wind door je haren voelen? De Cabrio is er vanaf 42.690 euro. Volledig elektrisch rijden kan met de Mini Electric en is mogelijk vanaf 40.490 euro.