Achtergrond Autonieuws Fun

118.Collector: deze Oostenrijker bezit honderden auto’s

maart 29, 2023

Miljoenen euro’s, of juist niet?

Een Nissan Skyline R34, Lamborghini Aventador SVJ, Porsche 911 GT2 RS, Ferrari 812 Superfast Novitec N-Largo, Bugatti Chiron Super Sport, Porsche 911 GT3 en ook diverse Nissan GT-R’s, 118.Collector heeft een collectie om van te watertanden. Wat dat allemaal niet kost? Een paar honderd euro. Say again? Jawel, je leest het goed. De auto’s van deze verzamelaar zijn namelijk allemaal in schaal 1 op 18 uitgevoerd.

Geen vette vingers

Typerend voor 118.Collector? Een superstrakke garage met marmerlook vloer en de niet te missen zwarte handschoenen, want het achterlaten van vette vingers op alle exclusieve auto’s is natuurlijk doodzonde. De Instagrammer weet de auto’s op de perfecte manier uit te beelden op sociale media waardoor je als kijker het gevoel krijgt dat het net echt is.

118.Collector

Workshop

Soms poseren de schaalmodellen in de buitenlucht, maar nog vaker zijn de auto’s in de workshop van 118.Collector te vinden, waar zelfs alle gereedschappen op schaal zijn uitgevoerd. Een velg repareren van een Mercedes-Maybach S-Klasse? Daar heeft hij natuurlijk een oplossing voor in de vorm van een mini-bandenwisselsysteem.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door 118.COLLECTOR© (@118.collector)

Oostenrijker

Wie de persoon achter 118.Collector is, blijft geheim. De Oostenrijkse eigenaar van al dit moois blijft liever op de achtergrond en laat zijn auto’s het werk doen. Die mag namelijk wel iedereen zien. We hebben natuurlijk contact gezocht met 118.Collector, maar hij laat liever de auto’s aan het woord. Het bekijken van deze uitgebreide autocollectie is in ieder geval absoluut de moeite waard. Het is bovendien een leuke afwisseling op het echte spul dat op sociale media dagelijks de revue passeert. Dit is wat je noemt een originele invalshoek. Het kijkerspubliek wordt steeds groter, want op het moment van schrijven heeft deze miniatuurliefhebber al dik 130.000 volgers op Instagram.

Met dank aan 118.Collector voor de foto’s!

118.Collector - Bugatti

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door 118.COLLECTOR© (@118.collector)