Achtergrond Autonieuws

10.000 euro korting op Dacia Spring Electric in Duitsland: ook voor Nederland?

januari 11, 2024

Dacia ElektroBonus geldt voor alle versies

De genoemde prijs van 12.750 euro is van toepassing op de Dacia Spring Essential Electric 45 die in Duitsland 22.750 euro moet kosten. Maar ook andere uitvoeringen van de Spring komen in aanmerking voor de ElektroBonus, zo ook het topmodel: de Extreme 65 met sterkere elektromotor. De bonus geldt voor alle versies tot 31 maart 2024, zolang de voorraad strekt.

Korting ook voor Nederlanders geldig?

Nu is de vraag: kom je ook als Nederlander in aanmerking voor deze ElektroBonus? Want in principe is het idee vrij simpel: wie nu een nieuwe Spring Electric uit voorraad koopt, krijgt een korting van 10.000 euro op de auto.

Onderzoek van Dacia

De Duitse PR-man van Dacia – Andreas Lübeck – laat in een reactie aan AutoRAI.nl het volgende weten: “Deze ElektroBonus van Dacia geldt voor alle versies van de Spring die verkrijgbaar zijn bij deelnemende Dacia-partners en loopt tot 31 maart. Momenteel onderzoeken wij of het juridisch mogelijk is om met contant geld een Dacia Spring Electric in Duitsland vanuit het buitenland te kopen met behoud van de bonus van 10.000 euro. Financiering via Mobilize Financial Services is in principe alleen mogelijk voor inwoners van Duitsland.”

Actie ook in Nederland?

Dacia Duitsland onderzoekt dus of je met een cash betaling – bijvoorbeeld als Nederlander – kan profiteren van 10.000 euro korting op een Spring Electric. Zodra we daar meer over weten, geven we een update. Kevin Engelsman, woordvoerder van Renault en Dacia in Nederland, laat in een reactie weten dat er in Nederland geen dergelijke actie komt.

SEPP-subsidie

Het is natuurlijk bijzonder interessant als het wel mogelijk is om als Nederlander een Duitse Dacia Spring met korting te kopen. Als zo’n aanschaf dan ook nog verloopt via een Nederlandse Dacia-dealer, kan de particulier mogelijk ook nog profiteren van een SEPP-subsidie van 2.000 of 2.950 euro. Dit wordt nog onderzocht. Een ding is duidelijk: een korting van 10.000 euro is behoorlijk stevig.