Achtergrond Autonieuws

1 van de 138 Spykers staat te koop!

mei 9, 2023

Spyker C8 Spyder

Deze Spyker C8 Spyder – die te koop staat bij Koster & Hogeslag Automotive – is rechtstreeks afkomstig vanaf de eerste eigenaar. Die eigenaar was een Duitse verzamelaar. Op de kilometerteller staat slechts 1.353 kilometer. De vorige eigenaar heeft er dus nauwelijks in gereden. Zelfs de originele custom made kofferset – te vinden in de met leder beklede bagageruimte – is volledig ongebruikt en zit zelfs nog in de originele verpakking. De auto is smetteloos.

Audi V8

De Spyker C8 Spyder is uitgerust met een 4,2-liter V8-motor van Audi, goed voor 400 pk en 480 Nm aan trekkracht. Dat resulteert in een 0-100-tijd van slechts 4,5 seconden en een topsnelheid van 300 km/u. De samenstelling van deze Spyker is misschien wel de ultieme combinatie: zwarte buitenkant met rood interieur. Het afwerkingsniveau is hoog en het interieurdesign is typisch Spyker.

De prijs…

Saillant detail: de twee vleugeldeuren zwaaien met een druk op de sleutel omhoog open. Uniek is ook het opengewerkte schakelmechanisme. Alles is gemaakt van de mooiste materialen. Maar dat heeft wel een prijs. Deze Spyker C8 Spyder uit juli 2006 moet 349.950 euro kosten.