Achtergrond Autonieuws

Zoveel exemplaren van de BMW 3.0 CSL krijgt Nederland

november 30, 2022

BMW 3.0 CSL is auto voor liefhebbers

De nieuwe BMW 3.0 CSL is een auto voor de liefhebber. Dat blijkt wel uit zijn looks, maar ook uit zijn technische kenmerken. Een 560 pk en 550 Nm sterke zes-in-lijn resulteert al in een glimlach op je gezicht. Dan hebben we nog niet eens de handgeschakelde zesbak – inclusief witte knop van de versnellingshendel – en achterwielaandrijving genoemd.

Vijftig stuks

Technisch is de auto gebaseerd op de huidige BMW M4, maar aan de buitenkant is daar nauwelijks nog wat van te zien. Hij is qua styling geïnspireerd op het legendarische model uit de vroege jaren zeventig, dat ook 3.0 CSL heet. De BMW 3.0 CSL is uitgevoerd in Alpinweiß uni met striping in de BMW M kleuren, die de lijnen van de auto accentueren. De oplage van vijftig stuks is een verwijzing naar het vijftigjarig bestaan van BMW M in 2022.

Eenvoudig te identificeren

In het interieur brengt BMW een matzwart carbon paneel aan met het volgnummer van de auto, dus #01/50 tot #50/50. Dit cijfer sluit aan bij de laatste cijfers van het nummer van de wielophanging. Zodoende is elk exemplaar van de nieuwe 3.0 CSL eenvoudig te identificeren.

BMW 3.0 CSL

Zoveel exemplaren krijgt Nederland

Maar hoeveel exemplaren van de in totaal vijftig stuks krijgt Nederland dan? Het antwoord op die vraag luidt: “Eén van de vijftig BMW 3.0 CSL-modellen wordt aan een Nederlandse klant geleverd”, aldus de woordvoerder van BMW Nederland in gesprek met AutoRAI.nl. Welk nummer de klant krijgt, blijft onder de pet.

De prijs

Het prijskaartje bedraagt naar verluidt 750.000 euro, exclusief overheidsdonaties. Maar daar gaat BMW niet op in. De prijs blijft geheim. “Over de prijs doen wij, uit respect naar deze klant, geen uitspraken”, besluit de woordvoerder.

In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over de nieuwe BMW 3.0 CSL.