Autonieuws

Zo haal jij het beste uit jouw auto!

september 19, 2022

Je bent net geslaagd voor jouw rijexamen, gefeliciteerd! Dat betekent dat je zelfstandig mag rijden. Misschien heb je er meerdere keren over gedaan om jouw theorie- en/of praktijkexamen te halen, of je hebt het in een keer gehaald. Je bent in ieder geval blij dat het achter de rug is, want je wilt heel graag jouw eigen auto kopen en deze naar jouw smaak aankleden door wat Auto accessoires aan te schaffen. Maar eigenlijk weet je niet echt wat je allemaal wilt kopen. Gelukkig is dit blog er om jou een handje te helpen. Je vindt meer informatie over praktische accessoires, leuke accessoires om jouw auto op te fleuren en tot slot krijg je ook tips over het kopen van jouw nieuwe auto!

Praktische tools

Een auto biedt veel vrijheid. Je kunt ermee naar werk gaan, naar de supermarkt, of je maakt een roadtrip door heel Europa! Wat je ook gaat doen, het is fijn dat jouw auto comfort biedt tijdens jouw reis. Ga je bijvoorbeeld naar een plek waar je de weg niet zo goed kent? Dan is Google Maps jouw beste vriend. Achter het stuur zitten terwijl je op jouw telefoon moet kijken die op jouw been ligt is gevaarlijk, onhandig en verboden. Gelukkig kun jij daarom een
Telefoonhouder auto kopen. Je hebt een aantal houders die op een soort hand lijken en jouw telefoon letterlijk ‘vasthouden’. Ook heb je telefoonhouders met een magneetje. Je duwt de achterkant van jouw telefoon er tegenaan en hij zit vast. Lekker makkelijk, toch? Het is daarbij wel belangrijk dat je goed kijkt dat je een telefoonhouder koopt die gemaakt is voor jouw telefoon, want niet alle houders hebben dezelfde maat.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je jezelf kunt helpen als je autopech hebt. Niks is vervelender dan heel erg lang op de ANWB moeten wachten terwijl je haast hebt of het slecht weer is. In veel gevallen kun je een aantal tools in jouw auto leggen zodat je voorbereid bent op autopech. Stel, je bevindt je op de snelweg, maar jouw accu gaat ineens leeg. Dan is het fijn om in je achterbak een acculader te hebben. Je stopt dan even en zet de verkeerskegel neer die je ook in jouw auto hebt zitten. Je bent heel even bezig en voor je het weet kun je weer lekker verder rijden! Tevens is het ook fijn om al deze handige spullen te hebben, zodat je ook anderen kunt helpen die autopech hebben. De ander kan dan weer met een gerust hart verder rijden en je hebt iets goed gedaan voor iemand in nood!

Daarnaast is het ook fijn om wat levensmiddelen in jouw auto te hebben. Als je erg lang in de file moet staan, is dat erg vervelend. Het is daarbij nóg vervelender als het erg warm is en je dorstig bent. Een aantal flesjes water kunnen daarom geen kwaad. Ze nemen niet zo veel plek in beslag en komen erg goed uit als je ze nodig hebt. Ook is een pakketje met eten dat lang houdbaar is ook erg handig.

Pimp your ride

Oké, de serieuze zaken zijn nu besproken, want nu is het tijd om over te gaan op de leuke accessoires! Je wilt immers dat jouw auto uniek is en er mooi uitziet, toch? Allereerst is het prettig als jouw auto lekker ruikt. Zo’n kleine ruimte is over het algemeen gesloten, dus is het fijn als het lekker ruikt. Er zijn allerlei luchtverfrissers die je in jouw auto kunt neerzetten. Je kunt bijvoorbeeld een blikje neerzetten en binnen no-time ruikt jouw auto weer fris. De geuren en kleuren van de verfrissers lopen erg uiteen, dus je hebt keuze genoeg! Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om een luchtverfrisser op te hangen bij de binnenspiegel. Het zit je in ieder geval niet in de weg en je wordt omringd door een heerlijke geur. Waar veel mensen ook voor kiezen, is om de auto opnieuw te laten bekleden. Dit kun je laten doen voor jouw stoelen, maar ook jouw dashboard en het stuur kunnen leuk aangekleed worden. Je kunt daarbij kiezen tussen verschillende materialen, zoals leer. Zo heeft jouw auto een unieke touch!

Auto kopen

Al deze accessoires zijn leuk en handig, maar als je geen auto hebt kun je er natuurlijk niet zo heel veel mee. Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Een auto kopen is namelijk een lastige keuze. Een duurzame en goedkope optie is natuurlijk een tweedehandse auto nemen. Natuurlijk is het belangrijk dat je nadenkt over het merk van jouw toekomstige auto en hoeveel zitplaatsen de auto nodig heeft.

Als je een gebruikte auto koopt, is het ook belangrijk dat je even een testritje doet. Tevens is het belangrijk dat je de auto goed controleert op mankementen die de verkoper niet heeft benoemd. Je wilt namelijk niet dat je de auto gekocht hebt en er pas thuis achter komt dat er toch iets mis is. Het helpt daarom erg om er ook even over na te denken. Daarbij is het ook nuttig om naar het onderhoudsboekje van de auto te vragen. Zo kun je te weten komen hoe er in het verleden voor de auto is gezorgd. Via RWD kun je ook te weten komen wat de geregistreerde kilometerstand is. Leg dit vast op de overeenkomst die je gaat maken. Zo heb je alles zwart op wit staan!
 

Nu je dit blog gelezen hebt, kun je beginnen met het inrichten van jouw auto. Koop de telefoonhouder die bij je past en zorg dat je genoeg spullen in de auto hebt die je kunt gebruiken bij autopech. Ook is het handig om wat eten en drinken in de auto te hebben. Laat jouw auto heerlijk ruiken door een luchtverfrisser. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de auto te laten bekleden naar jouw smaak. Ben je benieuwd naar meer manieren om het beste uit jouw auto te halen? Neem dan vooral een kijkje in de webshop van Beslist!