Autonieuws

Zien: met deze woestijnracers start Toyota aan de Dakar Rally 2023

december 13, 2022

Dakar 2023

Tussen 31 december 2022 en 15 januari 2023 racen auto’s, trucks, motoren en quads weer door de woestijn van Saoedi-Arabië tijdens de Dakar Rally. Het is de vierde keer dat het evenement op het Arabisch Schiereiland wordt gehouden. Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het evenement tevens de eerste ronde van het World Rally Raid Championship (W2RC). Na de Dakar Rally reist het circus door naar Abu Dhabi (februari), de Sonora Rally in Mexico (april) en de Desafio Ruta 40 in Argentinië (augustus). De seizoensafsluiter is de Rally van Marokko in oktober.

Marcin Kin Red Bull Content Pool

Toyota Gazoo Racing

Toyota GAZOO Racing heeft voor de 2023-editie van de Dakar Rally drie teams ingeschreven. Het eerste team met startnummer 200 wordt gevormd door Nasser Al-Attiyah en copiloot Mathieu Baumel, de winnaars van vorig jaar. Zij komen net als de equipes Giniel de Villiers/Dennis Murphy (startnummer 205) en Henk Lategan/Brett Cummings (startnummer 217) aan de start met een Toyota GR DKR Hilux T1+.

Woestijnracer

Toyota GAZOO Racing heeft de 362 pk sterke GR DKR Hilux T1+ waarmee de drie equipes aan de start komen verder verbeterd. De kampioensauto’s maken gebruik van aangepaste differentiëlen, versterkte ophangingselementen, een andere set-up van de schokdempers en geoptimaliseerde schakelkarakteristieken voor de sequentiële zesbak. Dankzij nieuwe software zijn de Dakar-racers geschikt voor de nieuwe brandstofsoort, die vereist is om te voldoen aan de Balance of Performance-reglementen van de FIA. Naast de drie fabrieksteams, komen ook zeven privé-teams aan de start met een GR DKR Hilux T1+.

Lees ook: