Autonieuws

Zéér bijzondere Bugatti Veyron geveild in Amerika

januari 19, 2023

Tikkeltje langer

We verklappen het maar meteen: niemand heeft een échte Veyron in stukken gezaagd om er een limo van te maken. Gelukkig maar. De merkwaardige creatie – die ooit een klein rolletje in een Pitbull-videoclip had – is een aantal jaar geleden gebouwd door USA Replica Car. De naam van het bedrijf verklapt al dat het hier om een namaak-Veyron gaat. Maar niet een een-op-een replica. Zoals je ziet is hij een tikkeltje langer dan gebruikelijk.

Vleugels

Naast zijn lengte zijn er nog een (behoorlijk) aantal andere zaken die niet overeenkomen met een reguliere Veyron. Zie je wat we bedoelen? Precies, de portieren. Vleugeldeuren horen thuis op een Lamborghini Aventador, niet op een Bugatti. De enorme vleugeldeur achteraan de limo maakt het in- en uitstappen achterin waarschijnlijk niet eenvoudig. De opening is groot, maar je moet flink bukken, wil je geen kopstoot aan de auto uitdelen.  

Nachtclub

De bijzondere limousine staat op een Lincoln-platform en heeft een dikke Ford 4,6-liter V8 onder de motorkap. Op de teller staan nog maar slechts 400 kilometer. Het interieur is voorzien van alle luxe die je mag verwachten in een stretch limo. Denk aan ‘nachtclub-verlichting’, een tv en een gigantisch lange bank. Het interieur is Amerikaans aangekleed, lekker ordinair dus. Rode fluwelen sierkussens en interieurverlichting mogen dus niet ontbreken.

Verkocht

Zie jij jezelf wel rijden in deze mastodont? Dan heb je pech gehad. De auto is net onder de hamer gegaan tijdens de Mecum Auction’s in Kissimmee, Florida. Een koper – we gokken een organisator van de betere feesten en partijen – heeft 75.000 dollar neergelegd voor de Bugatti-limo.

Lees ook: Hoe lang kun je met een elektrische auto in de file staan?