Autonieuws

Zeekr opent luxe showroom in Amsterdam

december 15, 2023

Voormalig Vroom & Dreesman gebouw

De nieuwe winkelruimte moet de aanwezigheid van het merk Zeekr in de Nederlandse hoofdstad versterken. De luxe showroom is gelegen in de drukste winkelstraat van de stad in het voormalige Vroom & Dreesman gebouw aan het Rokin 164. De locatie kijkt uit over het Rokin en ligt dicht bij Amsterdamse bezienswaardigheden zoals het Rijksmuseum, de Dam en het Koninklijk Paleis.

ZEEKR Amsterdam

Exclusieve merkervaring bieden

De locatie is ontworpen om klanten een exclusieve merkervaring te bieden. Het pand werd de afgelopen maanden gemoderniseerd met behoud en herstel van de historische kenmerken, zoals de kenmerkende glasgevels aan de Kalverstraat en het Rokin die volledig zijn gerenoveerd en vervangen met geïsoleerd glas. Het Zeekr Center Amsterdam vormt de tweede showroom in Europa.

Net als de Zeekr-winkels in China is de ruime locatie de perfecte showroom voor de eerste twee volledig elektrische modellen die in Europa worden aangeboden. Dat zijn de Zeekr 001 – een hoge liftback – en de Zeekr X, een compacte SUV.

ZEEKR Amsterdam

Voertuigen configureren

Klanten kunnen in het Zeekr Centre in Amsterdam hun voertuigen configureren en bestellen op 4K touchscreens en Zeekr-productexperts staan klaar om de technologieën in de voertuigen te demonstreren, zoals de augmented-reality head-up displays, 5G-connectiviteit en AI-spraakassistenten. De winkel is ook ontworpen als een ontspannende, exclusieve ruimte voor klanten, waar ze tijd kunnen doorbrengen in een speciale lounge, koffie kunnen bestellen via een Zeekr-app en door de collecties Zeekr-merchandise en co-branded goods kunnen bladeren.

Zeekr Europe CEO, Spiros Fotinos, zegt: “Nederland is een van de meest geavanceerde EV-markten in Europa en daarom hebben we Amsterdam gekozen als locatie voor onze nieuwe showroom. Amsterdam is ook de thuisbasis van onze Europese kantoren. Dit nieuwe Zeekr Center zal mensen in staat stellen om zelf alles te ervaren wat onze luxe EV’s en onze klantervaring ongeëvenaard maakt en zal helpen om de overgang naar elektrische mobiliteit te versnellen.”

Start levering Zeekr-voertuigen in Nederland

De eerste Zeekr-voertuigen bestemd voor klanten in Nederland en Zweden zullen voor eind december worden geleverd. Duitsland is begin volgend jaar aan de beurt. Zeekr zal zijn aanwezigheid tegen 2026 uitbreiden naar de meeste landen in West-Europa.


ZEEKR Amsterdam


ZEEKR Amsterdam