Autonieuws

Yaris Cross GR Sport is een strak sturende crossover

augustus 30, 2022

GR SPORT

De GR SPORT-familie wordt verder uitgebreid. Naast de Yaris, Corolla, C-HR en Hilux krijgt ook de Yaris Cross een speciale GR SPORT-uitvoering. Vanbuiten onderscheidt de nieuwe Yaris Cross GR SPORT zich met nieuwe gepolijste 18-inch tienspaaks lichtmetalen velgen. De sportieve accenten omvatten ook een nieuwe achterdiffusor en voorgrille met een exclusief ‘hot stamp’ pianozwart patroon en subtiele GR-badges. Dynamic Grey is de kenmerkende kleur van de GR SPORT, die bovendien verkrijgbaar is met two-tone met een contrasterend zwart dak en stijlen.

Sportstoelen

In het interieur zijn de sportstoelen voorin voorzien van nieuwe grijze bekleding met rode stiksels. Deze rode stiksels komen ook terug op het stuur en de versnellingskeuzehendel. Het GR-logo is prominent aanwezig op de voorste hoofdsteunen, startknop, instrumentarium en stuur en er zijn GR SPORT-specifieke gunmetal-kleurige inzetstukken in de deuren en het instrumentenpaneel.

Dynamische prestaties

Een hoop leuke spulletjes dus, maar daar gaat de extra sportief ogende crossover niet sportiever van rijden. Gelukkig heeft Toyota ook onderhuids gesleuteld aan de Yaris Cross. In de GR SPORT zijn de prestaties verbeterd door de ophanging opnieuw af te stemmen, waardoor de bestuurder een beter stuurgevoel krijgt en de auto minder overhelt. Dankzij een laag zwaartepunt, een zeer stijve carrosserie en een uitgebalanceerde chassis moet de Yaris Cross GR SPORT lekker de bocht omgaan. De Yaris Cross GR SPORT is alleen te bestellen met een 116 pk sterke hybride aandrijflijn en is vanaf dit najaar te bestellen. De prijs wordt op een later moment bekendgemaakt.